onsdag 25 mars 2009

Carlsberg lyxöl för runt 3000 kronor?

Läste precis en artikel om Carlsberg lyxölsserie, Vintagetrilogin. Måste erkänna att jag helt missat de ölen, finns ölet att köpa i Sverige, jag tror inte det. Vintage no. 1 var tydligen en Barley Wine.

Endast 600 flaskor Vintage no. 2 tillverkas, flaskan är på 37,5 cl. Smaken skall bla innehålla mocka, vanilj och tjära.

"Vintage 2 är avsett för de som söker efter det exceptionella, det kompromisslösa och det med absolut högst kvalitet. Ölet är en utmaning – från bryggning till smakupplevelse – och även den visuella upplevelsen är unik", säger bryggmästare Morten Ibsen vid Jacobsens Husbryggeri.

Vad säger ni, galenskap eller bra PR?

Ytterligare en artikel om ölet.

4 kommentarer:

ricke sa...

Tror att den första i den serien vad den där ölen som såldes på en välgörenhetsaktion för ett tag sedan. Tydligen levererades den till köparens hem av en representant från Carlsberg. Låter väldigt mycket jippo, som förvisso är ok med tanke på välgörenheten.

Om man skulle vara lite cynisk skulle man kunna se det som ett försök av ett stort bryggeri att desperat försöka hänga med utvecklingen och visa sig på styva linan.

Ottes sa...

Tycker nog att Carlsberg skall koncentrera sig på att försöka göra bättre öl för den större marknaden i stället för att lägga kraft på ett jippo som detta. Om de gjorde lite fler spännande öl i mindre serier (och då menar jag INTE några hundra flaskor) så skulle det ge dem större cred i ölälskarkretsar. Ölen under namnet Jacobsen är väl kanske ett försök till detta..?

Fredrik sa...

Enligt en kompis som provade v1 så var det ingen höjdare, utan snarare ett jippo, jag försökte beställe en flaska till krogen men det gick tydligen inte heller via Carlsberg Sverige så jag lade ner det projektet.

Får se om man kan få tag på en flaska av v2???

Anonym sa...

Är väl den här de provar i Oz and James drink to britain?
http://www.youtube.com/watch?v=9LRA9p7NlTY&feature=related

Verkar vara mest jippo, precis som ni säger.
Missa inte del ett där de provar världens äldsta öl med!