onsdag 11 november 2009

Brooklyn Monster Ale 2007

Igår tog jag en titt nere i ölförrådet, hyllan börjar bli väldigt välfylld, med andra ord är det ganska bra att undan för undan dricka upp en del av ölen. Några flaskor Brooklyn Monster Ale köpte jag i februari 2007 (vilket minne!). En sådan dracks igår, ja det har ni nog redan förstått.



Vätskan hade en vacker färg, brunröd. Skummet var inte stort och lade sig snabbt. Efter runt 10 minuter fanns det inget skum kvar överhuvudtaget.

Doften var påtagligt maltig, ganska söt sådan. Sirap, russin, torkad frukt. Helt klart en trevlig doft som även hade en viss vinositet.

Smaken innehöll en viss eldighet från alkoholen, dock en behagligt värmande sådan. Ölet kändes fylligt och vätskan hade en torr känsla. Sirap, malt, russin, ja det som fanns i doften fanns även i smaken. Eftersmaken innehöll en del marsipan, gott!

Nu kan jag inte minnas hur en färsk flaska smakade men helt klart var denna inte alls tokig. En flaska kvar, sparar nog den tills den dagen då jag får tag på en färsk flaska, kan ju vara kul att prova dem parallellt.

4/5

3 kommentarer:

fajanen sa...

Den låter väldigt bra. Har själv inte haft chansen att prova den.

Martin sa...

Provade själv samma årgång nyligen och tyckte den var helt underbar.

Fick verkligen en välbehövlig påminnelse om varför man lagrar en massa öl. Ibland undrar jag vad man håller på med.

Gyllenbock sa...

fajanen: den är värd att prova om du kommer över en flaska.

Martin: ja ibland undrar man lite lätt vad det är man håller på med, men onekligen är det roligt.