fredag 23 september 2022

Pizza och hemresa.

Efter lördag kommer söndag, en söndag som innebar hemresa till Stockholm med Vikings Lines flytetyg M/S Gabriella. "Gabbe" avgick först klockan 18:10 så det fanns tid för en öl eller två innan det var dags att bege sig mot hamnen. 

Ett par tidiga eftermiddagsöl dracks på Juova Hanahuone som även besöktes på torsdagen. Olarin Soft Cap och Maistila Kuriiri hette de två ölen. Bägge två stabila. 


 

Något som också var stabilt var pizzan på Via Tribunali. (de har fyra restauranger i Helsingfors, stället  som besöktes ligger några stenkast från Bryggeri Helsinki)


 

Förutom den goda pizzan blev det även en öl som hette RPS Fragile Via Tribunali, pizzan vann kampen mot biran tämligen bekvämt.  Från pizzerian tog det drygt 15 minuter att promenera till Vikings Lines terminal vid Skatudden. Som vanligt gick det snabbt och bekvämt att checka in och det tog inte lång tid innan väskan kastades in i hytten på översta däck. 


 


När det kastas loss är det standard sedan länge att vara ute på akterdäck. Solen den sken så det fick bli en öl som jag tidigare undvikit att dricka, Olvi Sandels IV A.


 

Hmmmm, utsikten var klart trevligare än ölet. 


 

Sjöresan hem till Stockholm gick lekande lätt och ännu en stabil resa till Finland kunde läggas till handlingarna. 
Inga kommentarer: