söndag 11 september 2022

Lugn torsdag i Helsingfors.

Det var dags att säga hejdå till Tammerfors och ta tåget till Helsingfors, en tur som tog en och en halvtimme. 


 

Precis som förra året checkades det in på Marski by Scandic som verkligen har ett bra läge enligt mig. Trots inflation och den usla svenska kronan var hotellet aningen billigare jämfört med förra året. (värt att notera är att hotellet bokades en månad tidigare i år jämfört med förra året)


 

Nog om hotellet, det var läge för några öl på stan. En Deya Stop Making Sence blev det på Olutravintola Pikkulintu Ruttopuisto. Helt ok öl på ett ok ställe, men jag saknar verkligen deras gamla nedlagda legendariska bar ute i förorten. 


 

Från Pikkulintu tar det hela två minuter att gå till Mikkeller Helsinki så karta och kompass kan vara bra att ha med sig. 


 

På Mikkeller inmundigades ett par öl, Mikkeller Baghaven Refsæsøen Blend 2 och Les Brasseurs du Grand Paris A L'Ouest. Förstnämda riktigt god, sistnämnda halvtråkig. 


 

När ovanstående två ställen var avklarade blev det lite flanerande på stan samt intag av mat på första bästa ställe som blev Hesburger. 


 


Bryggeri Helsinki hade jag inte besökt sedan 2019 så det blev en bägare där, deras IPA på 5,2% som var stabil. 


 

Ett ställe som jag aldrig besökt tidigare var Bierhaus München som ligger bredvid järnvägsstationen. Där var det mer livat än på de andra ställena. Grönbacka Panimo hade jag inte stiftat bekantskap med tidigare så en Grönacka Golden Ale fick det allt bli. Betyget blev ok. 


 

En lugn torsdag var det i ölets tecken men ännu var inte dagen helt till ända. Ett besök på trevliga Juova Hanahuone fick det allt bli. Det är en bar som drivs gemensamt av några finska bryggerier. Juova Hanahuone öppnade i maj 2021, besökte stället även förra året och tyckte att det var lika trevligt då som nu. 



Ett stycke Maistila Modernia Puhetta och Floembier / Little Rain Three Little Birds fastnade i håven. Denna gången var det utlänningen som var godast. 


 

Kvällen avrundades på Brewskis nya bar i Helsingfors, Barski Helsinki. En väldigt centralt belägen bar med 24 kranar. Givetvis många från Brewski men det fanns även annat. 


 


Ett stycke Brewski Husensjö Lager fick det bli för min del. En småtrevlig öl vill jag minnas. Ännu en torsdag att lägga till handlingarna. 




Inga kommentarer: