tisdag 17 augusti 2021

M/S Amorella till Åbo, tisdag 10/8.

Efter 530 nätter i rad i hemmets lugna vrå var det äntligen dags att sova i en annan säng. (senast jag gjorde det var i Tokyo i februari 2020, räknar dock inte med sängen på SAS-flighten hem)

Sängen som skulle få den äran kan inte kallas världens skönaste, men ett par timmars sömn lyckades jag i alla fall fixa i min lilla isoleringscell på Viking Lines gamla trotjänare M/S Amorella. Sängen var hård, smal och med en för liten kudde. 



Amorella avgår klockan 20:00 från Stockholm till Åbo, först var tanken att äta ombord men tyckte att det skulle bli lite sent så passade istället på att ta en bit mat på Akkurat samt några bägare därtill. Från Akkurat tar det runt 25 minuter att knalla till Viking Lines Terminal i Stadsgården. 


 

Var nog första gången i mitt liv som jag var helt ensam på Akkurat, ja i typ 10 minuter. (de öppnade 16). Ett par öl på cask slank ner, Kent KGB och Kent Quiet American, habila bägge två. Trevlig service och en trivsam stund innan det var dags att vandra mot båten. 

Under pågående pandemi är det inte full kapacitet som gäller på Viking Lines avgångar, något som bekräftades då jag klev ombord. Visst fanns det andra resenärer men den allmänna känslan var att det var lugnt. Noterbart är att utbudet och öppettiderna är begränsade under rådande läge. 



Som brukligt då jag åker med Finlandsbåt får inte en avgång missas, alltså ut till akterdäck. Där var sommarbaren öppen så det blev en Olvi Summer Ale. En inte alltför upphetsande öl. 


 

Resan till Åbo tar 10,5 timmar, framme är Amorella 07:30 lokal tid. Alltså en relativt kort överfart som går via Åland. 

Pub Victory stängde 23, där var det väldigt lugnt. Jag vet att det är många som pendlar med just Amorella och känslan ombord var verkligen behaglig. Jag räknade inte antalet ölsorter men på Viking Lines hemsida anges 45 stycken. 


 

En inte alltför upphetsande flaska Stallhagen IPA Original och en lika småtråkig Hartwall Lahden Erikois Vehnä dracks på fat. 

En stund tillbringades ute på däck, ja det är alltid lika härligt att andas havsluft. Sedan fanns det inte så mycket annat att göra än att försöka sova, även om det gick lite sisådär med den biten som jag skrev i början av detta inlägg. 



2 kommentarer:

Jonas sa...

Ser fram emot att få läsa om resten av denna episka långresa.

Gyllenbock sa...

Moi! Bara det finns bläck kvar så utlovas det ytterligare inlägg.