onsdag 29 maj 2024

Ett första men inte sista besök på Bistro Liljeholmen.

Förra fredagen var Tom och jag ute på en liten runda, vi började på ett ställe som ingen av oss hade besökt tidigare, nämligen Bistro Liljeholmen. Liljeholmen besökte jag ofta förr då storasyster med familj bodde där men aldrig Bistron.

Vi har flera gånger pratat om att göra ett besök och nu blev det äntligen av, kan redan nu avslöja att vi inte blev besvikna. 


 

Bistron är belägen inne på ICA Kvantum Liljeholmen, bredvid fiskdisken och andra delikatesser.

Två olika fatöl har de, liksom ett flertal burkar och flaskor. Olika viner och champagne finns också för den som föredrar de dryckerna. (jag kan verkligen inte mycket om vare sig champagne eller vin men har förstått att varje fredag så kör de en "fredagsöppning" där en exklusiv flaska öppnas och säljs om 5cl per glas.)

Vi var där för att dricka några öl, bägge på fat provades förstås. Celestial Beerworks Technical Skillset tyckte jag var godare än Toppling Goliath / Other Half Broccoli Special Reserve HDHC. 


 

Några burkar samt flaskor delades det också på, av dessa var Bottle Logic / Moksa State of Enlightenment den mest lysande stjärnan. Söt men inte sliskig (tack gode Gud) Malt, bourbon, torkad frukt och toner av karamell. 



Vi snackade en del med en av stammisarna som ofta besöker Bistron, med honom delade vi på en flaska Wild Creatures Blanc de Brute 2019. Det är verkligen inte ofta som jag dricker tjeckisk suröl men denna var god. Smak och doft av gröna äpplen, ek, funk och lite aprikos. 


 

Prismässigt var både fatölen och burkarna/flaskorna mer prisvärda än på krogen, men tydligen var det ännu billigare förut enligt stammisen. 

Personalen var väldigt trevlig, mest pratade vi med Franck som är boss på Bistron. Väldigt kul att höra om stället och om framtidsplanerna. 

På sommaren är tempot lugnare på Bistron men han avslöjade att många spännande öl var på ingång efter sommaren. Så ett återbesök eller fler blir det garanterat lite senare i år. 

Tänk vad mycket roligare det skulle bli om även min lokala ICA-butik hade en såpass fin Bistro med öl som är svåra att hitta på andra ställen i Stockholm. Fast då finns det förstås en risk att det glöms bort att handla mat.

Det enda minuset var att det inte fanns någon toalett, ville man utnyttja bekvämlighetsinrättningen var man tvungen att gå ur butiken, ta sig till tredje våningen och köpa en toalettbiljett för 15 riksdaler. Inte helt optimalt men allt kan ju inte vara helt perfekt alltid.

Inga kommentarer: