onsdag 27 mars 2024

Pliny the Elder

Senast jag var på plats i Kalifornien och kunde avnjuta en av mina favoriter, Pliny the Elder från Russian River Brewing var 2018. (jag var även i Kalifornien 2019, men då i Los Angeles där jag inte hittade någon Pliny)


 

Som tur är känner jag folk som varit i Kalifornien sedan dess så har haft möjlighet att dricka Pliny några gånger de senaste åren trots att det börjar bli rätt många år sedan mitt senaste besök på västkusten. 

Nu i februari var Uffe och Jerry på en ölresa i San Francisco med omnejd. När de kommit hem fick jag en flaska Pliny the Elder. (ännu en gång stort tack för det, det är verkligen en present utöver det vanliga) 

Flaskan som jag fick var buteljerad 30/1-24 och jag avnjöt den rackaren den 25/2. Som alltid en fröjd att dricka en Pliny. Visst kan en hazy IPA vara god men i de flesta fall är de slätstrukna och smakar för mycket papaya. (i många fall även löjligt dyra, men hajp är ju hajp) Dessutom är ju avsaknaden av beska rätt trist. Nä, i min bok är det inget som en klassisk Västkust-IPA då jag är sugen på IPA.


 

Pliny the Elder har en härlig beska och de klassiska smakerna av grapefrukt, tall och humle. En väldigt balanserad och lättdrucken öl. Dess 8% alkohol märks överhuvudtaget inte. 

Spännande nog släpps Shapes & Objects Respect Your Elders på Systembolaget den 8/4. Ölet är en hommage till Pliny The Elder så det ska bli väldigt intressant att dricka den. Inga kommentarer: