måndag 17 oktober 2022

Andra torsdagen på SBWF 2022.

Torsdag 6/10 blev det ett besök på Stockholm Beer & Whisky Festival, ett ganska kort sådant då jag var där vid 16-tiden och åkte hemåt vid 20-tiden. 


 

Lugnt var de då jag kom till Nacka, särskilt uppe i den lilla hallen där det var väldigt luftigt mellan både besökare och utställare. Anledningen till att jag tog trapporna upp var för att jag ville testa några av Qvarnens Brygghus öl, närmare bestämt deras Märzen och Ljus IPA. 


 

Bägge två visade sig vara stabila. Kul nog vann Qvarnens Märzen guld i ölkategorin "Mörk och halvmörk lager". 

Hos Nacka Bryggeri passade jag på att prova Nacka Wee Heavy,  han som serverade mig sa att det är "en öl för ölnördar". Söt med malt, karamell och värmande alkohol. God men hade med största sannolikhet passat bättre i hemmets lugna vrå. (det gäller i och för sig många öl)


 

Precis om veckan innan ägnade jag en del tid i Influence monter. Bland de för mig okända brasilianska ölen var det blandad kompott, Koala San Bud Sauce blev jag inte förtjust i däremot var UX Brew Dark Portrait en god Imperial stout. 


 


Det godaste som dracks hos Influence var dock från Tjeckien, nämligen Wild Creatures Midwinter Dream 2018. Trevligt syrlig med hallon, ek och körsbär. 


 

Great Brands monter besöktes också denna torsdag, Great Divide Hazy IPA och Oskar Blues Mutant X IPA. (sistnämnda finns på Systembolaget just nu). Båda två goda men Oskar Blues den bästa av de två. 


 


Vid det här laget var det mer folk på mässgolvet fast någon trängsel var det inte tal om. 


 

Hos Galatea gick det att dricka Budwar, Budwar Reserve hade jag inte stiftat bekantskap med tidigare så en sådan fick det bli. En ljus starkare lager på 7.5%. Åt det söta hållet med hö, bröd och lite honung. 


 

Hop Notch Dark Matter fick avsluta torsdagens öldrickande på Nackamässan. En god avslutning, faktum är att det är deras godaste öl hittills enligt mig. 



Inga kommentarer: