lördag 2 oktober 2021

Trevlig Cantillon Zwanze Day på Zumen.

Förra lördagen (25/9) mötte jag upp Richard och Tom på det allmänna färdmedlet, vår destination var Zum Franziskaner. På Zumen har vi varit många gånger tidigare men denna lördag var speciell då det var Cantillon Zwanze Day. 

2008 var första året som det magiska bryggeriet Cantillon släppte öl med namnet Zwanze. Sedan 2011 har ölet släppts på ett fast datum på några utvalda ölställen runt om i världen, i år var det alltså lördag 25/9 som gällde.



Jag har inte varit på en Zwanze Day sedan 2014, den gången var det på Akkurat. Har dock druckit några olika årgångar av Zwanze efter det men då på plats på bryggeriet i Bryssel. Årets Zwanze Day var välordnat med tre sittningar inne på Zumens bakficka. Vi köpte biljetter (tack grabbar för att ni fixade biljetterna) till den första sittningen som var mellan 15-17:15. 

Till Zumen anlände vi kring 14 så vi hann dricka en trevlig tysk pilsner i form av Ebensfelder Edel Pilsener samt tre olika Cantillon som fanns på fat i den stora baren. En bra start på en trevlig dag kan man lugnt säga.

 



Klockan 15 var det dags att kliva in i bakfickan. Förra helgen var den sista med restriktioner (i alla fall för den här gången). Mingel på krogen var alltså förbjudet utan man fick sitta på sin plats och beställa öl. 

Några bekanta ansikten syntes i salongen men det var som sagt inte tillåtet med informellt umgänge mellan borden.


 

Cantillon Zwanze 2021 Parasol är gjord med citrusfrukter, den smakade hel del apelsin och citrus. Inte alls dum men nog har jag smakat godare tidigare varianter av Zwanze liksom andra öl från Cantillon. 



Dagen till ära fanns det en speciell ölmeny, från den blev det ytterligare fyra nya Cantillon efter att vi var klara med Zwanzeölet. Stabil klass på alla fyra så det är svårt att utse en vinnare men måste jag göra det så säger jag Cantillon Racine. 


 


Godast av alla var dock inte en Cantillon utan Bokke Framboos Passie 2019. En underbar öl med en massa mumsiga hallon. Hallonlambik är verkligen en personlig favorit. 


 

Väldigt nöjda alla tre var vi med besöket på Zumen, bra arrangerat och många goda öl. Tack till Stene och gänget på Zumen, givetvis även tack Cantillon.

Inga kommentarer: