måndag 4 oktober 2021

Ett första besök i Omnipollos kyrka.

Få ölintresserade personer lär ha missat att Omnipollo förra året tog över "ölkyrkan" i Sundbyberg av Sundbybergs Köksbryggeri. Omnipollos första egna fysiska bryggeri handlar det alltså om.


 

Öl från kyrkan har redan nått ut till marknaden men det är nog många som undrat när Omnipollos kyrka skulle öppna för besök? I förra veckan var det premiär, nämligen på torsdag 30/9. 

För egen del var jag ledig fredag 1/10 så passade på att göra ett kortare besök. 15:00 öppnade de och jag var där strax efter. Det var redan en del folk i lokalen och fler strömmade hela tiden till. Noterbart är att de har öppet tors (17-00), fredag (15-00) och lördag (12-00). 



Lokalen är verkligen annorlunda och rätt häftig. Förstås högt i tak då det tidigare var en kyrka. Första gången som jag dricker öl i en gammal kyrka, kyrkor är något som jag inte besöker dagligen. (senast var i juli då spruta nummer två togs)


 

13 olika öl fanns på fat, en cider samt två viner. Jag började med en Omnipollos Dagg, vilket visade sig vara en behaglig och läskande pilsner. Riktigt kul var det att sitta på läktaren och kika ner på bryggeriet som inte ens blind kan missa att se. 


 

Ett par till öl blev det, Omnipollo Garpan och Omnipollo Fort Point. Var lite sugen på att köpa en Noa Pecan Mud Cake Glenmorangie men priset avskräckte, 199 spänn för 20 cl. Någon mat åt jag inte men noterade att hamburgarna i alla fall såg stabila ut. 



Då kyrkan inte ligger alltför långt ifrån hemmet så kan jag mycket väl tänka mig att besöka stället då och då. Att kyrkan kommer att bli en succé är jag tämligen säker på med tanke på Omnipollos starka varumärke. Även om man inte är någon större öldrickare är själva lokalen värd att spana in, ja det tycker jag allt. 



Noterbart är att trappan upp till baren är brant, är man rejält i gasen så kan man säkert få problem med navigationen.


 

Från Omnipollos kyrka tar det inte många minuter att gå till Bishops Arms Sundbyberg, ett besök där kändes givet då jag ändå var i Sundbyberg. 


 

Mycket folk på plats, då restriktionerna släpptes några dagar tidigare var nu alla pallar tillbaka längst bardisken. Ska man uppleva själen i en bar är det alltid att rekommendera att sitta vid bardisken och spana in världshändelserna. 

Fortsatte på temat Omnipollo och beställde en Omnipollo Boy. En Warpigs Hockey Hair blev det också samtidigt som jag satt och tänkte på ikonen Jaromir Jagr. 


 



Inga kommentarer: