fredag 25 juni 2021

En svettig pubrunda.

Lördag 19/6 var Tom och jag inne i stan för en pubrunda, det gick hela 106 dagar sedan jag senast var inne i Stockholm City. 

Numera får pubarna sälja alkohol till 22:00 så vi hann besöka ett antal ställen och kände oss nöjda då vi åkte hemåt. 


 

En varm och solig dag var det, dagens första stopp blev på Mikkeller Stockholm där vi satte oss utomhus. På fredagen hade de kopplat på ett gäng öl från Brewski så vårt fokus låg på de flesta av dom, för min del provades åtta nya. 


 

Denna gången tyckte jag mest om Brewski Magpie, fräsch med mango och apelsin. Brewski Syllabub tyckte jag däremot inte om, tänkte mest på tandkräm då den dracks. 


 

När vi var klara på Östermalm tog vi en Bolt till Södermalm där BrewDog Södermalm förärades med ett besök. Hade inte varit där på ett år så det var väl dags. Utbudet var helt ok dock tyckte både Tom och jag att hamburgarna som vi spisade var tämligen mediokra. (jag hade gärna sett köttet saftigare samt med mera salt och peppar)
Vårt andra stopp på Södermalm blev närbelägna LIVS, märkligt nog hade jag inte varit där sedan 2018, året då de öppnade. 


 

Hela tre olika bryggerier från Florida fanns bland fatutbudet, inte illa. Bra grejer rakt igenom förutom 3 ons Tropical Acres - Strawberry Pineapple Coconut som var väldigt söt, på gränsen till sliskig enligt mig. 


 

LIVS måste helt klart besökas snart igen, trevligt ställe med vänligt bemötande. 


 

Nästa anhalt blev "Sommarlådan" på Clarion Hotel Stockholm, jag visste inget om det stället men det visade sig vara riktigt trevligt. Vanliga Lådan har sommarstängt men istället kör de alltså en Sommarlåda uppe på terrassen på nämnda hotell. 


 

10 fatöl plus några burkar fanns för de törstiga, även Lådans goda sliders. (som det känns givet att äta på nästa pubrunda senare i sommar)


 

Omnipollo Kellerbier smakade inte helt fel i den stekande solen. Dito kan sägas om Omnipollo Cirkel. 


 

När vi var klara på Sommarlådan åkte vi till Zum Franziskaner vid Skeppsbron där vi drack en varsin öl, Zumens nya uteservering liksom den gamla på framsidan var fullsatta så vi satte oss inne på Bakfickan. Är man inne i stan måste alltid Zumen besökas, ibland för ett kort besök och ibland för ett längre. Från Zumen är det inte långt att gå till Foten, Stigbergets Fot. Där var det mycket folk, ganska ungdomligt och stimmigt. Jag hade nästan glömt bort hur det låter då folk ska "gapa" i en tämligen trång lokal. 


 

Ölutbudet var gott och blandat, Brewhuslän Skatan i Gatan blev jag inte imponerad av, söt med papaya, "tvål" och lite humlebränna. Detsamma kan inte sägas om Odd Breed Wild Ales Ask. Tror inte att det Floridabaserade bryggeriet döpte ölets namn efter den första mannen i nordisk mytologi, Ask och Embla, ja det där kan ni. Hur som helst en god öl, trevligt syrlig med ek, frukt och vinösa toner. 


 

Årets andra besök på Akkurat fick avsluta en väldigt trevlig dag. På Akkurat dracks bland annat Oppigårds Guldbron och Cantillon Fou Foune 2016. 

Jag kunde konstatera att en fördel med en pubrunda på en väldigt varm dag är att man knappt behöver gå på herrarnas då det mesta av vätskan istället omvandlas till hederligt svett. Dessutom är det smart att ha med sin en svettlapp.


Inga kommentarer: