måndag 29 mars 2010

Pizza och Mohawk Extra IPA

I lördags var det dags för en kär gammal favorit, nämligen hemmagjord pizza. Huvudingredienserna var tre sorters italienska salamikorvar varav en rejält het.



Vad dricker man lämpligaste till pizza? Ja vatten kanske hade varit det absolut mest lämpliga med tanke på dess neutrala smak men som ni förstår var det inte det jag drack. En läskande pilsner hade säkert passat fint men ännu intressantare var det med en IPA.

Till slut valde jag den nyss lanserade Mohawk Extra IPA, hade en tanke om att ölets rejäla beska skulle matcha hettan från korven rätt väl. Slutsatsen var att så blev också fallet. Det blev en trevlig kontrast.

Mohawk Extra IPA var trevlig även på egen hand. Kul med en färsk svensk IPA (DIPA) som kommer att finnas på standardsortimentet ett bra tag. Fin fruktig doft, mycket grape och en del kåda. Smaken dominerades totalt av grape, fanns även en del gräs och kåda. Eftersmaken var lång och bitter. Stabil var ordet, dock inte fantastisk.

3,8/5

Inga kommentarer: