tisdag 28 november 2023

Öl i Helsingfors, måndag 7/8.

Som vanligt en lugn inledning på semesterdagen. När krutröken väl lagt sig blev det ett obligatoriskt besök på väldigt närbelägna Alko Arkadia, Alkos flaggskeppsbutik i Helsingfors. Handlade inte särskilt mycket då jag som vanligt inte orkar bära alltför många enheter. 


 


Ett par minuter från Alko ligger K-Supermarket Kamppi, där blev det också ett besök trots att matbutiken även besöktes dagen innan. 


 

När det var avklarat och inköpen transporterats till rummet var det läge för en hyfsad promenad i det fina soliga vädret. Som vanligt besöktes hjältegravarna vid Sandudds begravningsplats. I dessa tider av krig och elände är det viktigt att visa respekt för de som stred för Finlands och Nordens frihet, vem vet när det är dags igen för nya hjältar som kämpar mot Ivan? 


 


Att i sakta mak gå omkring på en begravningsplats har jag alltid tyckt om. På inga andra platser går det att reflektera över livets gång som på en begravningsplats. Av knallandet blir man både hungrig och törstig, innan det var läge för dagens första jästa maltdryck så blev det en god hamburgare på Boneless. De har några restauranger i Helsingfors. 2023 vann de pris som Helsingfors bästa hamburgarrestaurang, jag kan förstå varför då det hela smakade mycket gott. 


 

Från Boneless Jätkäsaari var det inte många steg att gå till Barley & Bait, ett ställe som även besöktes förra året. 


 

Det var skönt att sitta i skuggan och avnjuta ett glas. På andra sidan gatan höll byggarbetare på med något arbete, att dricka öl samtidigt som man tittar på då andra jobbar måste ändå tillhöra livets höjdpunkter. 

Min nästa anhalt var One Pint Pub, ett ställe som jag besökt många gånger. Innan jag kom dit blev det en glasspaus. Äter väldigt sällan glass men den satt fint i solen. 


 

One Pint Pub var sig likt, uteserveringen bjöd på sol så det lät läskande med en pils. Tyvärr var inte OlutMylly Svejk den godaste pilsner jag druckit även om den förstås slank ner. 


 

Väldigt lugnt var det på One Pint Pub, ja precis som söndagen kändes måndagen väldigt fridfull överlag i Helsingfors. 

Lite mer allmänt flanerande blev det innan det var dags för en kortare paus på rummet. 


 


Kvällspasset började på Juova Hanahuone. Även deras stolar utomhus badade i sol. Riktigt behagligt var det då solstrålarna inte var lika aggressiva som tidigare på dagen. 


 

Ett ställe som jag inte besökt sedan augusti 2017 förärades med ett återbesök. Black Door var ungefär som jag mindes det. Populärt denna kväll, det var fullt utomhus. 


 

Ett stycke Nøgne Ø Ale of Plenty dracks. Ok öl men inte mer än så. Öl som klassas som milkshake eller smoothie lär jag aldrig bli allra bästa vän med. 

Kvällen avslutades på Vltava, beläget bredvid centralstationen. En Primator IPA fick avrunda ännu en förnöjsam dag i Finland. 


 

Tyvärr blev det ingen karaoke denna dag heller, mycket beroende på att de stängde så tidigt. 


 Inga kommentarer: