lördag 17 januari 2009

Stella från Egypten.

Efter en härlig middagspromenad i det strålande vintervädret var det dags för lite lunch. Tanken var att ej dricka öl till den hemmagjorda pizzan, men det är fint att man ibland kan tänka om.



Till pizzan valde jag tillslut en öl från ett betydligt varmare klimat än vårt, nämligen från Egypten. (tack Jan och Marika för den trevliga lilla presenten) Det är inte varje dag jag dricker öl från den fantastiska kontinenten Afrika. Stella Lager Beer är det första ölet från Egypten som runnit ner genom min strupe.



Skall jag vara ärligt finns det inte så mycket att säga om ölet. Färgen är ljusgul, doften svag. Lite brödiga och blommiga toner kände jag. Blygsam eftersmak som försvann snabbt. En klassisk tämligen intetsägande lager med andra ord. Lär smaka betydlig trevligare när det är +35 och svetten rinner likt den värsta syndafloden.

Betyg: 2/5

2 kommentarer:

Ottes sa...

Afrikansk öl ja,... det är ofta ingen höjdare, eller vad sägs om:
Casablanca Beer (Marocko) badhus & instängt bibliotek i doften; jolmig smak av jäst & smör.
Primus (Rwanda) doft av bränt gummi & korn; smakar bensin & råttgift och man känner en viss rädsla för blodsmitta...
Kilimanjaro Premium Lager (Tanzania) doft av majs; det finns svenska lättöl som smakar mer!
Inga smaksensationer alltså, men all öl är till för att provas :-)

Gyllenbock sa...

Ja verkligen, öl är till för att provas. Den stora majoriteten av världens öl är nog tämligen intetsägande.