Förra lördagen gästades Brewdog Bar Stockholm av André Ek från Brekeriet och Anders Hansson från Malmö Brygghus, en skånsk Tap takeover/meet the brewer stod på agendan. Hade förstås varit tjänstefel att missa ett sådant förtjusande evenemang med två av Sveriges bästa och mest intressanta bryggerier så självklart knallade jag in prick fyra minuter efter att de öppnade på lördagen.
Förutom de skånska gästölen på fat och flaska serverades även en gåsamiddag uppe i restaurangen (dock hoppade jag över den), i högtalarna spelades det skånsk musik. Undrar om Joddla med Siv kan bli en ny favorit? Vi får se, vi får se. Skåne går inte att ogilla men kanske finns det gränser?
Nå, till det viktigaste, ölen. Jag började med att beställa en Brekeriet Brekelicious Pompom, tyvärr fanns det en störande ton av "krut" både i doften och smaken, något som drog ner betyget. Ett udda inslag som inte kändes helt rätt. I ärlighetens namn det sämsta ölet från Brekeriet som jag druckit, sicken tur att det gick att beställa Brekeriet Cassis på fat, det ölet blir bara godare och godare, riktigt bra! Borde vara en mänsklig rättighet att ha ett gäng flaskor hemma.
Från Malmö Brygghus provades först Malmö Work Bell IPA. Det är en väldigt behaglig och smakrik IPA på i sammanhanget blygsamma 4,5%, en öl som man lätt kan dricka några av utan att bli alltför lik Karl Kalkyl. Helt enkelt en riktigt stabil sessionöl.
Vidare provades Malmö Holy Herbert Wild. Den kändes helt klart torrare än den vanliga varianten, tyckte nog också att kryddorna kom fram lite extra. En på det hela taget stabil öl som fint dolde sin alkohol.
Malmö Cacao-Porter är också en sådan där öl som gör en glad, precis som med Brekeriet Cassis tycker jag att den blir allt godare ju fler gånger den provas. Helt klart värt att köpa hem en par flaskor.
När man ändå besöker Brewdog Bar så är det läge att prova något nytt från just Brewdog, denna gången blev det en BrewDog Mix Tape 8 vilket är en blandning av en belgisk tripel och triple ipa som legat och gottat sig i ett varsitt whiskyfat i närmare två år, en helt vanlig dussinöl med andra ord.
Ölet var minst sagt smakrikt och mastigt, vet inte hur länge det tog att dricka upp min andel annat än att det tog lång tid. Mycket malt med en intressant underton av humle, även torkad frukt, hö och inslag av fat. Avslutningen var lång och med värmande alkohol. (14,5%). Helt klart en öl som passar bättre att sitta och sippa på i lugn och ro hemma.
En kul kväll var det, Brewdog Bar tycker jag om, det blir inte sämre då de besöks av två trevliga skånska bryggare. Favorit i repris någon gång vore fint.
Julkalender 2024 lucka 24 – Goossens Lambic (1957-1962)
6 dagar sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar