I förra veckan köpte jag en smårolig bok på Tradera som heter "Kom in på en öl och smörgås", en reklambok som utgavs av Pripps någon gång på tidigt 1970-tal eller möjligtvis sent 1960-tal. Kul läsning, en del anekdoter, bilder samt simpla "recept" på mackor som passar till öl. Bokens budskap är att man alltid ska ha öl i kylen samt pålägg, för besök kan komma när man minst anar det. Vidare nämns det att boken är en "stridsskrift mot krångliga bjudningar, uppstyltad formalitet och ängsliga och trötta värdinnor."
Tips på hur man ska agera hos charkuteristen:
Ölprovningar är inget nytt:
Helt klart en kul bok att bläddra i, jag inser mycket väl varför boken bland många har kultstatus. I boken fanns även en skiva som innehöll en visa sjungen av
Olle Adolphson. 1970-talet känns verkligen som en evighet sedan.
4 kommentarer:
Fler som uppmärksammat denna: http://denbrunamaten.se/2011/03/10/kom-in-pa-en-ol-och-en-smorgas/
En underbar blogg det där, älskar inlägget då de tillagade tentakler. Det måste vara höjdpunkten i kokkonsten.
http://denbrunamaten.se/2011/02/20/falsk-pizza-senapspanerade-grisaknorrar-med-kumminpantoffler-och-mullvad/tentakler/
Hahaha, tänkte precis länka till Den Bruna Maten. Fantastisk blogg.
Det är inte utan att man blir sugen på en korvmacka och en Pripps Royal!
Skicka en kommentar