lördag 29 november 2008

NO Kalasjulöl, Falcons Julmumma

Provandet av julöl rullar vidare. Först ut idag var Nils Oscars Kalasjulöl. Färgen är som äppeljuice, fast mörkare. Skummet var tjockt.

Doftar verkligen "kalasöl", mycket humle och bröd. Smakar aningen mer än det vanliga kalasölet, ja mer rostade toner, citrus samt knäck. Beskan är bra. En del intressanta kryddor.

Ölet är inte alls fel, men det finns bättre julöl.

3,5/5

Falcons Julmumma. Kardemumma, ja det är inte svårt att beskriva doften. Smakar även väldigt mycket kardemumma, en del ingefära och andra kryddor. Sött är det, beskan finns knappt.

Frågan är om detta är öl? Ett glas är ok att dricka men mer än så vill jag nog inte ha. Kan man dricka detta till kanelbullar?

Mumma dricker jag inte ofta, det kanske tar lite tid att vänja sig vid smaken? Smaken är verkligen unik, smakar inte som något annat.

Betyget blir 2/5. Vet ärligt talat inte vad jag skall tro om mumman.

Är det någon som har något bra mumma-recept? Carnegieporter, sockerdricka, kardemumma.....vad mer behövs? Julmust?

3 kommentarer:

Jonte sa...

Förstår inte riktigt grejen med mumma? Det är ju godare att dricka öl.

Gyllenbock sa...

Ärligt talat har inte jag heller fattat grejen med mumma. Hur vanligt är det att folk dricker det?

Förmodligen kan man vänja sig vid smaken, men frågan är om det är värt det?

Anonym sa...

Detta är ett relativt klassisk recpet,dom färdigköpta som finn spå bolaget är inte ens i närheten av en egengjord Mumma, då det är betydligt fler saker än i den färdigköpta.

http://www.recept.nu/1.36465/steffo_tornquist/steffos_mumma