onsdag 21 juli 2010

Stenstrand SommarAle

Jag fick höra att Nynäshamns Ångbryggeri för några veckor sedan släppte en ny sommaröl, Stenstrand Sommar Ale, en amerikansk pale ale.



Ölet fanns på fat på Akkurat. Jag kände mig manad att gå förbi för att smaka. Nynäshamns Ångbryggeri är ett av de bryggerier som jag "bevakar" lite extra. Kommer de med något nytt är det svårt för mig att låta bli att inte slå till.



Det visade sig vara ett klokt beslut ty ölet var välsmakande. Doften var mycket trevlig med fina tropiska frukter. Smaken var inte extrem men välbalanserad, läskande och lagom bitter. Mycket frukt även i smaken, särskilt grape och apelsin.

Stabil!

3.7/5

Läste nyss på bryggeriets hemsida, tydligen har ölet sålt bättre än förväntat, skoj att läsa. Vi får se om ölet återkommer nästa sommar.

8 kommentarer:

Stefan - Beer Drivel sa...

Var du där igår? Det var jag med, provade bl.a. den där ölen. Instämmer den var frisk och fin ska skriva några rader om den nu.

Mikael sa...

Antabus verkar vara på sin plats, ni verkar ju bo på Akkurat

dempa sa...

Den finns i beställningssortimentet på Los Systemos..

Gyllenbock sa...

Stefan: japp, jag var där på ett snabbt besök igår, kring 14.

Johan: det blev bara en öl igår så det är lugnt, hoppas jag. :)

dempa: japp, men ett helt kolli är för mycket. Fanns på hyllan i Nynäs, Skogås samt Haninge men nu är det slut.

Fredrik sa...

Ser fram emot att prova denna öl extra mycket nu!!!

Stefan - Beer Drivel sa...

Jag ska dit igen imorgon igen. Fast det kanske blir en snabbis till Oliwer Twist istället, kändes som att jag hann med det mest intressanta dom hade på fat.

fajanen sa...

Råkade på den på ett mycket oväntat ställe. Nämligen på en av waxholmsbåtarna till Utö. Eftersom svärmor bor där så åker vi dit lita då och då och ölutbudet har alltid varit ganska dåligt. När jag åkte dit den 4/7 så hade de hela tre öl från nynäsbryggeriet och en var den nya Stenstrand ölet. Väldigt gott och när jag några dagar senare åkte hem så var den tyvärr slut. Visade sig att svärfar hade tagit en av de sista när han åkte ut. Hoppas man råkar på den igen.

Gyllenbock sa...

fajanen: det var skoj att höra att de säljer öl från Nynäs på Waxholmsbåtarna.