söndag 11 juli 2010

Sjöresan till Helsingfors

Vilken makalös afton det var på havet igår då Eddan, Eirik, Silenzi och jag åkte med Silja Line till "Hesa", dvs Helsingfors. I princip vindstilla, lugn och skönt ombord. Ja det är härligt med dessa underbara, ljumma nordiska sommaraftnar.



Till fartyget hade Eirik tagit med några öl, efter middagen njöt vi av en av dessa. Närmare bestämt Oud Beersel Oude Geuze som dracks högst upp på däck 12.



En schysst och läskande geuze som jag måste dricka igen och då den var lite väl varm. Syrlig såklart och med tydliga inslag av gröna äpplen och druvor. Geuze, det är grejer det.



Chimay Röd hade jag tidigare ej druckit, den fanns att köpa på puben ombord. Utbudet i puben var helt ok för att vara ombord på en finlandsfärja, fanns en del småintressant. 55 SEK för en flaska.

Chimay röd är inte den tyngsta av trappistöl, nästan så att den kan kallas lättdrucken. Söt, russin, torkad frukt, jäst. Långtifrån tung, inte sådär jättelång eftersmak. Stabil utan att briljera.

3.4/5



Ett stycke kriek fanns också i baren, St. Louis Kriek. Väldigt söt, givetvis mycket smak av körsbär, något artificiellt. Även smak av mandel, torr och inte så mycket kolsyra. Klart drickbar men sliskigt det är det.

3/5



Som sängfösare drack vi Black Magic Woman, en mycket sympatisk bira som kan drickas många gånger till.

En stabil inledning blev det på Helsingforsäventyret, fortsättning följer.

4 kommentarer:

Eirik @ Basunen sa...

...och vilken fortsättning det ska bli :)

Johan sa...

Åkte ni med Symphony eller Serenade? Vägen ut genom skärgården är ju enormt vacker på en fin sommarkväll :)

hirigalzkar sa...

Ser trevligt ut! Ska bli väldigt intressant att läsa om hur ni upplever pubarna i Helsingfors

Gyllenbock sa...

Johan: det var med Symphony vi åkte, jag tyckte att hon var fräsch med tanke på att hon ändå är 19 år.

hirigalzkar: Helsingfors överraskar helt klart, en trevlig stad på många sätt.