onsdag 5 mars 2014

SF Beer Week 2014, en kortare sammanfattning

På avresedagen skedde den sedvanliga ritualen, att packa väskorna, det brukar ta en timma eller så att slå in alla flaskor i bubbelplast. En väska med öl och den andra med lite annat smått och gott. Skönt nog har ännu ingen flaska förlorats trots att det numera börjar bli en del resor i ölets tecken.Nåväl, nog om det. Tänkte ta och sammanfatta resan lite kort.

Bästa eventet: DIPA-festivalen i Hayward av den enkla anledningen att samtliga provade öl höll hög klass, dessutom var det schysst att stå utomhus och prova öl då det inte blir lika bullrigt och framförallt så är luften mycket friskare. Helt klart en höjdare som alla borde få uppleva.

Bästa puben/bryggpuben: Russian River, att svara något annat hade varit att ljuga. Trots att det var men än fullsatt och kötiden var på över sex timmar för att få komma in så kan jag inte säga annat att det är ett av de bättre ställena som jag besökt. Många, många härliga öl, god pizza och en skön stämning.

Bästa ölbutiken: City Beer, mycket tackvare att det är en kombinerad butik och bar. Helt suveränt att först köpa några flaskor och sedan sätta sig i baren och begrunda allt livet har att erbjuda. Att de sedan hela tiden hade olika event med nya öl varje kväll gjorde inte saken sämre. Ett måste om man råkar befinna sig i San Francisco.

Godaste ölet: Russian River Beatification, så balanserad och elegant att jag inte kunde annat än häpna. Syrligheten var skön och ölet väldigt lättdrucket samtidigt som det bjöd på så mycket spännande.

Antal nya öl: 127

Antal Pliny the Elder: 7

Antal nya amerikanska bryggerier: 41 (38 av dessa från Kalifornien)

Antal baksmällor: 0 (riktigt skönt att slippa det, det blev aldrig något hetsdrickande utan det hela flöt fram lugnt och skönt, precis som det skall vara enligt mig)

Denna resan är sammantaget den bästa "ölresan" jag gjort mycket p g a den nästan bara handlade om öl. Normalt sätt tvingas man ju ibland leka turist och titta på så kallade sevärdheter men det slapp vi göra under SF Beer Week, snacka om skönt att enbart kunna koncentrera sig på det viktigaste i livet.

Får se om det kan tänkas bli favorit i repris nästa år, just nu är jag mer sugen på Denver, San Diego och Portland, ja vi får se vad som händer. Det kan ju lika gärna bli Åland, man kan aldrig veta.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej !
Var inskaffade du bubbelplasten ?
Kommer att behöva när jag ska till NYC, såg ut som plasten var gjutna för flaskor.
Mv. Hasse

Gyllenbock sa...

Hej! Påsarna är perfekta för ölflaskor. De är ej köpta utan jag har fått dom av en kompis som i sin tur tog påsarna vid sitt gamla jobb.