fredag 14 mars 2014

Man in the Moon fyller 20år

Första gången jag besökte Man in the Moon, eller "Månen" som vi brukar säga måste ha varit på det sena 1990-talet, minnena är vaga från den tiden. Under årens lopp har det blivit besök lite då och då, i synnerhet under den återkommande "Oktoberfest". (förra hösten var nionde året i rad som det hela hölls) En annan festival som var mycket trevlig att besöka var "Sverigeyran" där öl från mindre svenska bryggerier serverades. Idag är det ju lätt att beställa öl från småbryggerierna via Systembolaget, men tidigare då inte det gick var det ett fint tillfälle att sitta och botanisera på Man in the Moon bland dessa öl. På senare år har January Hop Madness arrangerats, vad kan vara mer lämpligt att inleda året med humle? Man in the Moon är helt klart en av pionjärerna som alltså i 20 år har spridit det goda ölets evangelium. Tiden den rullar på.

Just alla dessa temaveckor har gjort det lite extra intressant att besöka Man in the Moon, även om stället förstås är väl värt att besöka även under en "vanlig" vecka då deras utbud är stort och varierat, det finns alltid något nytt kul på fat.

Om prick en vecka börjar Man in the Moons 20-årsjubileum där 14 olika jubileumsöl från 12 bryggerier kommer att serveras. Vissa av dessa öl kommer att finnas i en begränsad mängd om endast 15 liter så vill man smaka så gäller det att inte sitta hemma och slöa. Klockan 16:00 21/3 börjar festen, specialinbjudna gäster, bryggare och branschfolk kommer att finnas på plats liksom förstås det viktigaste av allt, alla sköna öldrickare.

Ännu är inte alla ölen avslöjade, men de som är det är dessa:

Beerbliotek Man in the Moon Double IPA 8,5%
Eskilstuna Månens Celebration Pale Ale 5,4%
Ängö Kvartersbryggeri Månens Citrus Weisse 5,2%
CAP Vanilla Double Brown 8%
Amager Man in the Moon Bourbon IPA 6,5%
Dugges Månens Amber Ale 5,5%

Utöver ovanstående kommer det att finnas jubileumsöl från följande bryggerier:

Beer Here
Brekeriet

Mikkeller
Nynäshamns Ångbryggeri
Nøgne Ø
Stronzo Brewing

Spännande värre om du frågar mig. Ska bli riktigt kul att prova de unika ölen, undrar vilken som är godast? Det återstår att se.

Inga kommentarer: