lördag 20 augusti 2011

Struise Doppel Strauss och St. Amatus - Oostvleteren 12

Jag hade lite huvudbry igår över vilka två öl från Struise som skulle drickas, valet föll till slut på Struise Doppel Strauss samt St. Amatus - Oostvleteren 12. Förstnämnda var kring bäst före datumet och sistnämnda var lika bra att klippa nu då ölet kommer till Systembolagets hyllor den första september.Normalt sätt förknippar jag Struise främst med härliga mörka Imperial Stouts, detta var första gången som jag drack en Dubbelbock från dem.

Ölet var ok men inte någon sensationell upplevelse. Mycket söt malt i både doft och smak. Caramel, nötter och torkad frukt. Kroppen och kolsyran var runt medel.

3.2/5Struise St. Amatus - Oostvleteren 12 var godare än Doppel Strauss men kanske inte en himmelsk upplevelse som gjorde mig svårt religiös. Vätskan var grumlig med en del rester i glaset. Doftade nötter, choklad, malt, jäst och lite frukt. Smaken innehöll en hel del, nötter, jäst, malt förstås, torkad frukt. Alkoholen kändes en del. Tämligen komplex och intressant, fast jag tycker att något saknades för den ultimata upplevelsen.

3.7/5

Hmmm, får se om jag köper en flaska i september, kanske kan vara intressant att lagra en flaska i ett par år för att se vad som kan tänkas inträffa.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ska st. amatus vintage 2011 lagras?