onsdag 3 augusti 2011

Hur hänger allting egentligen ihop?

Ibland, eller rättare sagt ganska ofta filosoferar jag över tillvaron och hur allt egentligen hänger ihop. För någon vecka sedan i Sankt Petersburg hittades inte Rysslands, i alla fall enligt Ratebeer bästa öl Baltika 6 Porter.

I förra veckan då jag var i Tornedalen passade jag på att besöka Alko i den lilla finska orten Pello. Det är sannerligen ingen stor butik, de utländska ölen syns på denna bilden:Vad är det som finns högst upp på hyllan, jo men visst, Baltika 6 Porter. Givetvis blev det ett köp, liksom ett par andra flaskor.Noterbart är att de även hade Mikkeller Burger & Bun L.A. Lager, även det kan skapa förvirring i min stackars skalle, hur hänger allting egentligen ihop? Givet är att Alko tagit in ett gäng Burger & Bun men ändå, jag som trodde att ölet typ bara fanns i Köpenhamn.

Om knappt sex veckor skall Alko i Pello besökas igen, undrar vilka överraskningar som då väntar? Jag väntar redan nu spänt.

3 kommentarer:

Eddan sa...

Du kan köpa dessa "konstiga öl" så kör jag på finlands bästa någonsin; Lapin Kulta :-D

bluealbum sa...

Hejsan! Jag gillar din blog och läste ditt inlägg om Oslo inför min egen resa dit för ett kort tag sedan och måste tacka för researchen du gjorde, jag besökte alla ställen och det gjorde Norge-resan mycket trevligare, tack tack! :)

Min favorit på Oslo Mikrobryggeri var otippat deras pils och inte IPA.

Gyllenbock sa...

Eddan: vilken version av Lapin Kulta gillar du allra mest? :)

bluealbum: kul att läsa att du fick några tips, tack för berömmet!