måndag 1 augusti 2011

Dagens ölinköp

Idag var det återigen dags för ett besök på Systembolaget, en instans jag inte besökt på en dryg månad eller så. Det var helt enkelt dags att köpa månadsnyheter, som vanligt var det ölen som fångade mitt intresse. Dessa köptes nu på förmiddagen, senare idag innan första jobbpasset efter semestern ska jag komplettera med ett par flaskor då alla nyheterna inte fanns på mitt lokala Systembolag i Jakobsberg.Sierra Nevada Bigfoot får väl kallas för en modern augustiklassiker, detsamma får väl gälla för Old Stock Ale. Två kompetenta och schyssta öl enligt mig. Bigfoot kostar bara 29:90, återigen ett väldigt lågt pris för en öl av den kalibern.

Originale Darwinian IPA fick hänga med i korgen då jag gillat de andra ölen från danska Bryggeriet Djævlebryg som jag tidigare druckit.

Avery Salvation fick köpas av ungefär samma anledning som ölet från Djævlebryg.

Sigtuna Harvest Ale och S:t Eriks Skördeöl är i alla fall namnmässigt två öl som passar in i augusti, återstår att se hur de smakar.

Ölet som jag såg mest framemot i dagens släpp var Drakens DIPA, Sveriges bästa hembryggda öl 2010. Ölet är bryggt av Tomas Lundqvist, Rick Lindqvist och Magnus Alström hos Oppigårds bryggeri, trevligt så.

3 kommentarer:

Eddan sa...

Det blev samma inköp för mig. Trevligt att dom hade dessa i Jakan. Oppigårds ser jag fram emot mest också. Kanon eller kalkon? Själv tror jag på kanon.

eirik @ Basunen sa...

Vad med Sierra Nevada Harvest?
Skulle inte den också komma?

Gyllenbock sa...

Eddan: jag tror också på kanon!

Eirik: hoppade över den, var inte så imponerad förra året.