torsdag 3 mars 2011

Två danskar

Ett par danskar från tisdagens nyhetssläpp har hunnits med, Amager Double Black IPA samt Djævlebryg Eklipse.

Vad gäller Amager Double Black IPA:s utseende finns det inget att anmärka på, såg fin ut i glaset.Black IPA ja, vad ska man egentligen säga om dem? Lite schizofrena men ändå goda? Doften var främst humlig men det fanns även rostad malt liksom något som var lite "jordigt". Rejält bitter smak, mycket grape. Eftersmaken var också rejält bitter. Något endimensionell enligt min mening, kanske var dagsformen lite dålig på mig i tisdags då ölet dracks men jag tyckte att ölet var nästan för bittert. Eller håller jag på att tröttna på rejält humlade öl? Nåväl, klart drickbar och ganska god trots allt.

3.5/5

Djævlebryg Eklipse var inte lika "komplex" men däremot mer uppfriskande.Trevlig fruktig doft men något sött som påminde om jordgubbar. Frukt och kola i smaken. En mycket läskande och drickbar öl, skulle vilja ha flera under sommarens äventyr. Alltså inget fel på denna öl även om den inte var en magnifik upplevelse.

3.6/5

Betygen får förstås i vanlig ordning tas med en nypa salt, läser man ovanstående text kan man tro att Amagern inte var så god men ändå är betyget nästan som för Eklipse. Bägge ölen var stabila, men förstås helt annorlunda vad gäller munkänsla och "uppfriskandehet". (hur tusan skriver man det?)

Inga kommentarer: