lördag 19 mars 2011

Ølbutikken flyttarJag hade kunnat använda en rubrik ala de usla kvällsblaskorna om chocknyheten att allas vår älsklingsbutik i Köpenhamn, Ølbutikken ska flytta. Men nu är det inte en chocknyhet, eller jo en glädjande sådan kanske man säga.

I det senaste nyhetsbrevet skriver de om att den nuvarande lokalen är alldeles för trång. Den nya lokalen som ska finnas på Istedgate 44 kommer att vara betydligt rymligare. Mycket centralt läge om man har järnvägsstationen som utgångspunkt. En kul detalj är att det kommer att vara möjligt att dricka öl inne i butiken. Något datum när flytten sker är ännu inte officiellt, men de håller på att måla. Intressant värre, kan vi räkna med att utbudet kommer att bli ännu bättre? Perfekt för plånboken det.

Delen av nyhetsbrevet som handlar om flytten:

"Ølbutikken flytter!
Gode 6 år har vi nu tilbragt i de dejlige lokaler på Oehlenschlægersgade og det har været 6 trænge år! Butikken er simpelthen for lille og vi har nu endelig fundet de lokaler vi ønskede os og flytter derfor! Istedgade 44 kommer den nye adresse til at hedde og maleren er allerede i fuld sving og der er købt 4 mastodont køleskabe og et langbord i røget eg – det vil nemlig fremover være muligt at købe en øl og nyde i butikken, mens man læser et ølblad eller snakker øl med sidemanden!
Meget mere herom når tiden nærmer sig!"

4 kommentarer:

Eddan sa...

Det blir nog bra. Den var väldigt trång den lokalen dom har nu.
Dags för en sista resa till gamla stället? Hoppas jag kan haka på i april.

Gyllenbock sa...

Frågetecknet kan du ta bort för min del, jag ska dit fredag 15/4. Flyg med SAS både dit och hem. Orkar inte med tåget längre, alldeles för segt och skakigt. Kollade du på kartan hur nära den nya butiken ligger vårt kära Radisson vid Tivoli?

Kristopher sa...

Får nog bli ett litet besök innan flytten.. Skönt med tåg-avstånd :)

Baggen sa...

Blir ett besök på ölbutikken den 29/4 för min del. Blir intressant och se i vilken lokal de huserar då.