onsdag 16 mars 2011

Mat så in i Norden

Vet inte om någon av er brukar tittat på TV-programmet "Mat så in i Norden" där den åländske stjärnkocken Michael Björklund och Matias Jungar åker runt i Norden och besöker intressanta ställen vad gäller mat, t ex Grythyttan, Köpenhamn med flera.

I avsnittet som sändes i måndags besökte de bland annat det lilla danska bryggeriet Gundestrup Mejeri og Bryghus på Fyn. De gör ett öl där de använder sig av vassla. Någon som smakat några av deras öl? Jag har inte gjort det, men skulle förstås inte ha något emot att göra det. "Vassleölet" låter spännande.

Länk till det senaste avsnittet. Ungefär 6:20 in i programmet börjar de prata om öl. Programmets hemsida på YLE.

3 kommentarer:

Kristopher sa...

Jag älskar bryggarens skägg.

Johan sa...

Jag såg just det avsnittet faktiskt (varför plugga när man kan se på TV). Jag ska ju ner till Danmark och Fyn över helgen, men jag misstänker att deras öl inte finns i Odense, men jag ska hålla ögonen öppna.

Gyllenbock sa...

Kristopher: ja hans skägg är smått spektakulärt. Ska du odla en liknande skapelse? :)

Johan: nä de ölen är svåra att få tag på men lycka till i alla fall.