måndag 14 mars 2011

Mooi & Meedogenloos och Equinox

Imorgon är det som bekant återigen dags för ett ölsläpp på Systembolaget. Bland ölen finns De Molen Mooi & Meedogenloos och De la Senne Equinox. Hade båda hemma så tänkte att det kunde vara fint att dricka ölen för att veta om de är värda att köpa igen.

Skrev några korta noteringar om de bägge ölen, först De Molen Mooi & Meedogenloos:Mörkbrun, fint skum. Malt, lite rök, gräs, mörk bär, farinsocker. Även en del svaga kryddor liksom choklad. Stabil munkänsla, väldigt drickbar. 3.8/5

De la Senne Equinox borde kanske ha släppts tidigare med tanke på att ölet är ett "vinteröl" men sak samma.Mörk brunröd med ett fint gräddigt skum. Rostad karaktär, russin, farinsocker, jäst, nötter och en del kryddor. Rätt söt, torr och bitter avslutning. Tämligen intressant blandning av olika smaker, kroppen var runt medel. Eftersmaken inte alltför lång.

3.6/5

Hmmmm, ja bägge ölen var goda men jag tror ändå att jag hoppar över dem imorgon. Satsar på de jag ej druckit tidigare plus några flaskor av Misto och Hemel & Aarde, de två är ännu godare än de två ovanstående ölen.

7 kommentarer:

Kristopher sa...

Tänkte köpa alla fyra De Molen som släpps imorgon, har du smakat de andra tre?

Gyllenbock sa...

Japp, det har jag. Mina betyg:

De Molen Hemel & Aarde 4
Misto B.A 4,2

Ovanstående tyckte jag verkligen om, ska bli kul att dricka dem igen.

Vuur & Vlam 3,4, inte lika god men trots allt värd att prova. Enligt mig är De Molen bättre på de mörka ölen.

Kristopher sa...

låter bra. ser fram emot morgondagen då :)

Anonym sa...

Vart från kommer ryktet om De la Senne Equinox Winter Beer? Står inget om det på Systembolaget och endast någon enstaka skriver om det på sin blogg...

Gyllenbock sa...

Anonym: på Ratebeer kallas ölet för Winter Beer, ja om man tex kikar på ölets beskrivning. Vad står det på bryggeriets hemsida? Har du kollat? Jag har i ärlighetens namn inte gjort det, kanske av ren och skär lättja.

Eirik @ Basunen sa...

Verkar inte vara många nyheter som har hittat vägen till Stockholm denna gången....

Gyllenbock sa...

Basunen: alla nyheter fanns/finns på Regeringsgatan, var nog bara en liten försening med uppdateringen.