söndag 8 november 2009

Bloggen fyller ett år.

Nionde november är ett tungt datum i Europas historia, den avskyvärda Kristallnatten 1938, den desto trevligare 1989 då Berlinmuren började falla. 8:e november är det idag, på dagen ett år sedan första inlägget på denna blogg. Ingen händelse som kommer att gå till historien. Tiden den går verkligen fort, men det har varit ett roligt år. Många goda och en del mindre goda öl har druckits. Vill passa på att tacka alla läsare, det är kul att ni är några stycken som läser det jag skriver. Givetvis försöker jag att hinna med att läsa alla andra ölbloggar. Det roliga är att alla har en egen unik stil samt ett eget språk, det berikar läsandet.

Ett par öl blev det ikväll, inte för att fira bloggen utan bara för att det är gott med öl. Varför krångla till det? Cantillon Rosé De Gambrinus har jag druckit vid några tillfällen men aldrig betygsatt seriöst, ja om man nu kan kalla mina betyg seriösa.



En trevlig ganska ljusröd färg på ölet, skummet var åt det rosa hållet och försvann snabbt. Mycket hallon samt en aning körsbär i aromen samt klassisk Cantillon-funk, dock en mild sådan. Smaken dominerades av hallonsmaken, syrligheten fanns där men den var inte alls extrem på något sätt. Lite citrus tyckte jag mig känna samt en svag ton av jäst. Väldigt uppfriskande och lättdrucken öl, torr sympatisk vätska. Borde vara en helt perfekt törstsläckare en svettig sommardag för det var den en småtråkig novemberdag. Verkligen en öl som man alltid borde ha hemma.

4/5



Kvällens andra öl var inte direkt den optimala törstsläckaren, däremot en väldigt god Imperial stout, ja för det är Hr. Frederiksen. Härligt svart med ett stort brunt skum. Vätskan som kom ur flaskan såg sådär härligt tjock ut som bara en Imperial stout kan se ut, konst!

Doften var intensiv, stora inslag av mörk, bitter choklad. Ingen jäkla sockerchoklad från Marabou här inte. Inte sådär jättemycket kaffe i doften som man kunde tro, däremot en hel del rostad malt samt även en stänk alkohol. Smaken var härlig, väldigt mycket choklad, rostad malt samt en del sälta. Även en del alkohol och lakrits. Inte så söt, den tämligen tjocka vätskan låg fint i munnen. Efter en halvtimme eller så var det en påtaglig smak av nötter, då i synnerhet valnötter. Eftersmaken hade en trevlig bitterhet. En mycket god och drickbar Imperial stout, heja Danmark!

4,25/5

16 kommentarer:

SirLimpsalot sa...

Grattis på ettårs-dagen:)
Kul

Eddan sa...

2 härliga öl denna kväll! Tänk om man kunde ha det så här varje dag, slurp...
Jag ser fram emot flera roliga inlägg dom kommande åren.

Fredrik K sa...

Grattis! Du har helt klart en blogg som sticker ut och som är väldigt kul att läsa. Ser fram emot fortsatt bloggande! :)

Fredrik sa...

Grattis goda öl drack du också.

dempa sa...

Keep it up Luleåfan!

Stefan - Beer Drivel sa...

Grattis till ett år! Ser fram emot fler roliga inlägg från dig. Framförallt alla reseberättelser.

Gyllenbock sa...

Mina herrar, tack! Kan garantera att det blir minst ett år till, det är skoj detta.

AndersAnd sa...

Skål!

Gyllenbock sa...

Prost!

BeerSwedenDarren sa...

Congrats on your first birthday!

Weine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Weine sa...

Oj, det var inte dåligt.

Undrar som man kommer dit eller dör på vägen? Känns som att man idag ligger i respirator med återkommande upplivningsförsök

Anonym sa...

GRATTIS mannen!

Gyllenbock sa...

Darren: thanks! I put your blog on my list.

hirigalzkar: grattis själv! då tänker jag förstås på DIF, onekligen på det berömda håret.

Anonym sa...

Oj. Glömde skriva. Grattis hursomhelst!

Gyllenbock sa...

Tack ska du ha David.