söndag 2 augusti 2009

Två öl dracks igår.

Ett par öl dracks igår, nämligen Little Creatures Pale från Australien samt A.Le Coq Porter från Estland.



Lite småkul att dricka en öl från Australien. Har lärt mig att just denna finns på Systembolagets beställningslista.

Vätskan har en orangeaktig färg, lite grumlig. Skummet är inte stort men hänger med rätt länge. Doftar väldigt trevlig, en hel del citrus samt lite svarta bär. Inbjudande kan man kalla doften, inte extremt utan mer lent.

Smaken är inte heller så extrem utan lite småtrevlig sådär. Frukt och en viss blommighet. Frisk och lättdrucken. Beskan är hyfsad utan att vara alltför aggressiv. Helt klart en klart drickbar öl som inte är alltför avancerad. Skulle gärna kunna haft lite mer tyngd för att nå upp till lite högre nivåer. Misstänker att man lätt kan dricka mer än en om man befinner sig i Australien och svettas.

3,5/5



Egentligen är jag rätt less på öl från Öst, gillar skarpt att resa i de länderna men just ölen ledsnar man rätt fort på. Hursomhelst dracks alltså en estnisk porter igår, inköpt på Alko i Finland.

Vätskan är svart, men inte kolsvart. Skummet ganska stort och fluffigt, lite smutsigt. Ganska svag doft, men karamell och en viss nötighet lyckades jag finna liksom aningen choklad och rostad malt.

Smaken är inte heller den alltför kraftig, nä snarare lite svag. Karamell, lite choklad samt en viss brändhet är väl det mest slående. Tyvärr känns avslutningen ganska tunn och vattnig, inte mycket till eftersmak. Nja, ingen höjdare tycker jag.

2,25/5

Inga kommentarer: