måndag 31 augusti 2009

Först en massa foton sedan Dark Hops och Beer Geek Breakfast.



719 var antalet foton som jag tog ute på Viksjö GK i lördags då Eddan, Gnet och Lurvet spelade sin årliga golftävling 18.40 Memorial. Bollarna flög både åt höger och vänster, ja det var en rejäl show som det bjöds på.



Mitt egna hackande av golfbollar ligger i dvala sedan 2007. I lördags var det nästan partystämning ute på banan, "mina" grabbar skötte sig men i sällskapet före och efter oss konsumerades det ganska rikliga mängder alkohol, det skreks och tjoades. Men hur gott är det egentligen med ljummen fulöl, dessutom på en golfbana?

Nå, nog om det. Efter rundan samlades vi hemma hos Eddan för att äta pizza samt dricka några öl. Till pizzan drack jag en Sierra Nevada Celebration 2008, fortfarande god men den har tappat mycket av stinget.

Efter maten lirkade jag fram en flaska Beer Here Dark Hops, en flaska som jag fick köpa av Fajanen. (tack!) Dark Hops är en öl som jag hört mycket gott om, givetvis var det skoj att äntligen få smaka det ölet.



Dark Hops är en välhumlad stout om jag förstått saken rätt, 8,5% alkohol och IBU på 80. Ölet såg väldigt trevligt ut i glaset, svart som natten med ett stort brunt skum som kämpade emot länge. Verkligen en vacker syn!

Doften innehöll väldigt mycket mörk choklad, kaffe samt brända toner. Lite vanilj tyckte jag mig också känna. Något som inte är direkt vanligt att känna rent doftmässigt då man dricker en kolsvart rackare är blommighet, men den fanns i Dark Hops. Onekligen satte humlen sina spår. Hittills imponerade alltså både utseendet och doften.

Smaken var inte dålig den heller, mycket kaffe och choklad precis som i doften. Väldigt mycket stout över smaken, lite citrus eller blommighet kände jag men inte mycket. Lite lakrits fanns där också, ölet var medelfylligt.

Eftersmaken var lång, något annat var inte att vänta, dessutom rejält besk.

Klart drickbar öl, det måste sägas att det var första ölet från Beer Here som jag druckit. Spännande och intressant, kul med blandningen mellan stout och IPA.

4,25/5

Som avslutning på kvällen blev det en öl från Mikkeller, ett bryggeri vars öl jag druckit alldeles för lite av. Beer Geek Breakfast, flaskan inköpt i Norge.



Liksom Dark Hops såg Beer Geek alldeles fantastisk ut i glaset. Underbar svart färg med ett sagolikt skum. Lite nörd är jag allt men erkänn att ett vackert skum kan man länge titta på.



Mycket kaffe och choklad även i Beer Geek, både i doft och smak. Lite rökiga toner men framförallt mycket choklad i smaken. Chokladmjölk! Skrev jag redan att det smakade mycket kaffe? Verkligen gott! Förvånansvärt lättdrucken, vem vet det kanske verkligen är ett perfekt öl till frukost? 7,5% är ju inte mycket i sammanhanget. Alkoholen kändes inte alls. Väldig len och fin känsla på vätskan, inte sådär enormt fylligt utan rätt medel. Lång, lång eftersmak! Mycket sympatisk öl, annat kan jag inte säga.

4,5/5

Skoj att ha provat dessa två danskar som är bryggda i Norge, givetvis hos Nøgne Ø. Eddan den lille parveln besökte Nøgne Ø för en dryg vecka sedan.

1 kommentar:

fajanen sa...

Provade 3 olika öl från Beer Here nere i Köpenhamn och måste säga att alla var bra. Ska helt klart försöka få tag på fler sorter.