tisdag 18 augusti 2009

Två grodor, en bödel och så en narr.

Hur var det nu den gamla sången var?

Små grodorna, små grodorna, är lustiga att se.
Små grodorna, små grodorna, är lustiga att se.

Äh, vi tar det en annangång.



Tog en sväng förbi Systembolaget på Regeringsgatan tidigare idag. Kände att några av de tillfälliga augustinyheterna ville jag allt köpa, till att börja med hamnade ett par grodor i korgen.

Igår tittade jag om det kunde tänkas finnas något kul inne på lagret, enligt uppgift skulle det finnas ett par från Dugges, nämligen High Five samt Gustafs Finger. Tyvärr var de slut då jag kikade förbi idag. Nu när jag tittar så ska det finnas 14 flaskor Gustafs Finger samt 9 flaskor High Five inne. Hur funkar det där egentligen med tillförlitligheten vad gäller lagervaror? Eller kan man ha otur med en anställd som missade flaskorna?

Nå, istället för öl från Dugges blev det ett par öl från Hantverksbryggeriet i Västerås. Bödeln och Narren närmare bestämt, bägge har jag druckit men det är rätt länge sedan. Minns inte mycket av smakerna så det blir skoj att prova dem igen.

5 kommentarer:

fajanen sa...

Jag ska hämta mina grodor och Left Hand ölen idag efter jobbet. Beställde dem till Jakobsberg. narren tyckte jag var ganska ok. Ren och frisk.

Samuel F sa...

Jag vågar påstå att du hade otur, då jag själv var förbi just butiken på Regeringsgatan i lördags och köpte nämnda öl (High Five!, Gustafs Finger, Narren samt Bödeln. Dessutom inhandlades Ytre Gaarden).

Då jag kommer från Linköping och bara var uppe i Sthlm över helgen hade jag ringt dagen innan för att försäkra mig om att lagersaldo för respektive öl stämde. Jag hade dessutom turen att bli betjänad av samma person jag pratat med dagen innan.

Jag har svårt att se att de skulle ha sålt 9 plus 14 öl från just Dugges efter kl 13.00 i lördags utan att ha registrerat något av dessa köp... Eller?

fajanen sa...

Det är likadant på "mitt" bolag i sumpan. Beroende på vem man frågar så får man olika svar. Vissa säger att de inte får sälja ölen som inte finns på hyllan. Väldigt irriterande.

Ottes sa...

Själv hade jag tokflyt och fick i Västerås tag på hela Hantverksbryggeriets sortiment: Bödeln, Narren, Baronen, Munken, Sotarn & Kosacken!
Där emot en stor varning för Brooklyn/Schneider sammarbetet. Smakade inget vidare, dessutom hade ölet den äckligaste färg jag någonsin sett.

Gyllenbock sa...

Samuel F: Tittar jag nu så står det att de har 9 High Five samt 14 Gustafs Finger inne, skumt det är det. Även lite irriterande.

fajanen: Jag känner igen det där från Sumpan, bäst är de två lite äldre herrarna, de brukar låta en ensam gå in och kolla på "hyllan" inne på lagret.

Ottes: schysst att få tag på alla från Hantverksbryggeriet. Ska du ha en större provning eller ta en lite då och då?