tisdag 2 april 2013

Överraskande billig öl på Wedholms Fisk

På skärtorsdagen besöktes smått klassiska Wedholms Fisk i Stockholm. Vill man äta fisk i absoluta världsklass är det dit man skall gå om man befinner sig eller bor i Stockholm. Jag åt den grillade piggvaren och den är verkligen helt fantastiskt god. Tyvärr känns det som att restaurangen lever på lånad tid, den känns som en monark som vägrar att inse att regimen är över. Jag hoppas att jag har fel då det verkligen är en makalös upplevelse att få spisa där. Servicen är oklanderlig, uppmärksam men inte påträngande. De lite äldre damerna känns nästan som extramammor, alla blir behandlade som kungar, bättre kan det inte bli.

Att få inta sin kvällsvard i en lugn miljö helt befriad från de tröttsamma spellistorna, porslinsslammer och köksfläktar är verkligen en befrielse. Att dessutom såsen innehåller mer smör än vad vissa anser vara anständigt gör inte saken bättre.

Öl på "lyxkrogar" har enligt min uppfattning varit en tämligen sorglig historia, på Wedholms har de Staropramen och liknande öl men även ett gäng från Nils Oscar. Jag drack en NO God Lager som inte kostade mer än 55 spänn, det får ju anses överraskande billigt med tanke på vilket ställe den dracks på.

Ibland måste man unna sig något, då är ett besök på Wedholms Fisk en riktig höjdare. Längtar redan till nästa besök, när nu det kan tänkas ske? Då lokalen lämnades i torsdags gick det inte undgå att le saligt resten av aftonen. Hallelujah!2 kommentarer:

Baggen sa...

Ett tips är ju att gå dit på lunchen när priserna är halverade. Dock är väl inte det optimalt om man vill dricka en öl :)

Gyllenbock sa...

Det är det som är prima med att jobba skift, man är ofta ledig vardagar vilket innebär att man kan dricka lunchöl utan att behöva skämmas. :)