söndag 29 juli 2012

Onsdagsprovning på Basunen

I onsdags var vi ett litet gäng som hade samlats på Basunen för att i första hand dricka några öl från Lost Abbey. Innan den provningen fick vi äran att ännu en gång  äta Basunens legendariska hamburgare, de är verkligen enastående goda. En lugn kväll utan några som helst skandaler blev det.

Jag passade på att prova några klunkar Sofiero Guld 7,5%, det är något som jag inte behöver göra igen. Dock var ölet aningen "godare" än vanliga Sofiero Original.Ett annat pajasöl som provades var Finkbräu Pils 2,1% . Ölet var varken gott eller äckligt, problemet var att det i princip inte smakade något överhuvudtaget.

Fem olika öl från Lost Abbey provades, nya för mig var Lost Abbey Lost & Found, Lost Abbey Carnevale och Lost Abbey Deliverance.

Av dem var den sistnämnda, Deliverance klart godast. Verkligen en härlig öl med en massa spännande dofter och smaker. Bland annat portvin, frukt och lakrits. Ytterst njutbar.

Lost & Found var helt ok den med men inget häpnadsväckande. Munkänslan var förvånansvärt tunn med kola, farinsocker och torkad frukt.

Carnevale är en god Saison, en hel del peppar både i doften och smaken. Även citrus, brett, ek, bröd och kryddor. Uppfriskande och fint drickbar.

Den lugna kvällen avslutades med en flaska Fantôme Santé-14!. En hel del peppar även i den liksom hö, citrus, malt, jäst och aprikos. Lättdrucken med en behaglig lätt syrlighet. Avslutningen var torr.

2 kommentarer:

phb sa...

Kul, har följt dina ölresor och provningar nu under en längre tid, och jag har hela tiden trott att Basunen är en person (kanske är det också?)

Verkar ha ett kul sortiment :)

Kul blogg förresten, och bra ölsmak har du oxå :=)

Gyllenbock sa...

Tack, jag jobbar på ölsmaken. :)

Basunen är ett verkligt ställe, fast inget kommersiellt sådant. Det är Eiriks privata ställe:

http://www.bboc.se/Basunen/Basunen_Bar_%26_Cigarr.html