söndag 15 juli 2012

Jakten går vidare

Förmodligen är jag inte ensam om att "jaga" ifatt en riktigt stabil öl med alkoholhalten 3,5%, gärna då en svensk sådan. För en tid sedan fick jag en flaska Train Station Hoppy One av en kollega som bor i Uppsala. Ölet är från Train Station Brewery och det har bryggts hos Slottskällans i just Uppsala. En flaska Södra Pale Ale 3,5% från Södra Maltfabriken beläget i Handen hittade jag på ICA Bonden på Södermalm.

Återstår att se om någon eller om rentav bägge ovanstående höll måttet?



Train Station Hoppy One bjöd på en lätt grumlig guldaktig vätska med orangea (märkligt ord att böja, känns inte helt korrekt) inslag. Skummet var vitt och litet, försvann rätt snabbt. Doften var rejält humlig med citrus, grape och lite "krusbär". Detsamma i den tunna men hyfsat friska smaken. Inget superöl men det dög i alla fall.

3/5



Vad ska då sägas om Södra Pale Ale 3,5%? Tyvärr måste jag redan nu avslöja att ölet inte kändes friskt, klorin, jäst och såpa. Kan inte tro att ölet skall dofta och smaka så. Får se om jag vågar mig på att prova en annan flaska vid annat tillfälle.....

2/5


3 kommentarer:

Danne sa...

Att jaga 3,5or är en rätt kul sport. Besökte NK idag som hade några nya från JädraÖl samt Hantverksbryggeriets ganska nya Kusken.

Anonym sa...

Hej! Jag har följt din blogg ett tag och såg att du var på Ölbutikken i Köpenhamn för ett tag sedan.

Jag skall själv dit under en veckas tid och undrar:

Jag har planerat att köpa en del öl där och har hittills siktat in mig på Cantillon, Drie Fonteinen, Hel & Verdoemenis från De Molen och kanske en Swinging Harry från Mikkeller.
"Problemet" nu är att jag vill köpa någon/några amerikanare också men vet inte riktigt vilka. Spanade in Rayon Vert från Green Flash som verkar cool men har du några andra rekomendationer?

Gyllenbock sa...

Danne: visst är det. Hoppas förr eller senare hitta någon riktigt god.

Anonym: hej! jadu, det är alltid svårt att ge tips men varför inte något från Cigar City? De har några olika Saison på Ölbutikken just nu, tex Dos Costas Oeste Cedar. Rayon Vert hart jag själv inte druckit men den låter intressant.