fredag 13 juli 2012

Skebo SMS

Tidigare var jag inte alltför förtjust i de olika ölen från Skebo Bruksbryggeri, drickbara ansåg jag de vara men det handlade inte om några alltför spännande öl. Nu när jag har mognat så har jag mer och mer börjat uppskatta öl från Skebo, främst då ölen som serveras som Real ale på Akkurat eller OT. Nu är det såpass ändrade tider att jag gärna inte missar ett nytt öl från Skebo, så fort jag noterar att det finns nytt på Akkurat eller OT börjar alarmklockorna ringa och jag passar på att prova. I år har det hittills blivit 10 nya öl för mig från dem. Den senaste är Skebo SMS som dracks på Akkurat i onsdags. Ölet är av typen Golden Ale/Blond Ale.


Färgen var klar guldaktigt med ett minimalt skum. Doften bjöd på gräs, bröd, citrus och lite vibbar av te. Detsamma hittades i smaken. Tyckte mig även ana spår av hö. Lätt men ändå vital på något sätt. Otroligt lättdrucken och läskande. Undrar hur många man skulle orka med på en kväll innan det vore dags för time out?

Betyg: 3.5/5


3 kommentarer:

bark sa...

Det är bra grejer, det är det. Stilen och förpackningen kräver dock att folket i baren har koll på ölen.

Stefan - Ölsvammel sa...

Jag tror inte det är du som mognat utan Skebo som brygt in sig. Jag tyckte inte heller att deras öl var något vidare i början och har snackat med flera andra som säger samma sak. Men numera gör de riktigt bra öl och jag brukar alltid börja med Skebo om jag besöker Akkurat.

Alf Tycker Om Öl sa...

Testade SMS häromveckan och kan bara hålla med - en riktigt fin RA.