måndag 7 november 2011

På fredag släpps biljetterna

På fredag, det vill säga den 11.11.11 klockan 11:11 släpps biljetterna till Copenhagen Beer Celebration, vilket är Mikkellers nya egna ölfestival. En biljett kommer att kosta 300 DKK, då ingår följande: "Celebration glass, two tokens, a program with the breweries and of course the great beer vs. food dinner". Datumen för festivalen är fredag 11/5 och lör 12/5. 1000 biljetter till respektive dag kommer att säljas.

Dessa bryggerier är klara för festivalen:

o 8 Wired
o Amager Bryghus
o Baird Brewing
o Brewdog
o Cigar City
o Crooked Moo
o De Struise Brouwers
o Evil Twin Brewing
o Hill Farmstead Brewery
o Hoppin Frog
o Jolly Pumpkin
o Kiuchi Brewery
o The Kernel
o Leelanau
o Lost Abbey/Pizza Port
o Mikkeller
o North Peak Brewing Company
o Nøgne Ø
o Three Floyds
o Uncommon Brewers
o Xbeeriment

Som om inte detta vore nog kommer den traditionella Copenhagen Beer Festival att pågå under samma helg plus torsdag 10/5. Apropå torsdag, då sker det även en Sour & Bitter kväll, arrangerad av Drikkeriget. Bryggeriet som kommer att vara med på det evenemanget är inget mindre än Drie Fonteinen. Tydligen ska de bland annat ha med sig 3 Fonteinen Framboos, vad ska man säga om det? 200-300 biljetter kommer att säljas till det evenemanget, inga prisuppgifter ännu. Ojojoj, 3 Fonteinen Framboos är helt klart ett av de öl som jag allra helst skulle vilja smaka.

Någon som ämnar att fara ner till Köpenhamn under ovanstående dagar? Jag skulle nästan behöva experthjälp i upplägget, hur ska allt hinnas med. En dag hos Mikkellers festival och en på den vanliga, eller två hos Mikkeller? Hmmmm, lösningen bör vara klar senast på fredag 11:11.

Det är bara att konstatera att för varje dag som går blir det bara mer och mer intressant att vara ölnörd.

2 kommentarer:

Kristopher sa...

Min plan är att ta den vanliga festivalen på torsdagen och sen Mikkellers på fredagen och sen se om jag orkar dra över igen på lördagen.. Kanske är lite sliten :)

Gyllenbock sa...

Kristopher: det låter som ett bra upplägg. Jag ska ner, det är säkert men frågan är om det även blir på torsdagen? Vi får se, vi får se. Måste rådgöra med mina ölkumpaner.