måndag 14 juni 2010

Tre besvikelser

Har på senaste tiden druckit några "sommaröl". Ingen av dem var några direkta höjdare utan alla hamnade under par.



Anderson Valley Summer Solstice Summer Wheat var den första besvikelsen. Svag doft och tråkig smak, bröd var det första jag kom att tänka på. Cui bono?, som man säger på latin. Ja man kan verkligen fråga sig vad ölets egentliga syfte är?

Oppigårds Inwit då, var den schysst? Nja, tyvärr besvikelse nummer två. Doftade förvisso en del citrus och apelsin samt tvål och koriander.



Smaken var inte alltför spännande, lätt "unken" och torr med mycket kolsyra. Tvål, jäst och citrus, kort eftersmak. Citrussmaken påminde verkligen om en Radler. Klart tråkigaste ölet hittills från Oppigårds.

2.9/5

En tysk veteöl då, det måste ju vara gott?



Jag vill inte låta allför luguber men tyvärr var inte heller Erdinger Weissbier Kristallklar någon direkt höjdare. Skummet var mycket stort och det skummade och skummade. Väldigt lätt doft, smaken var tunn och "plåtig". Lite citrus, bröd, lite vete, jäst och syrlig. Inte mycket till veteölskänsla.

2.8/5

Man kan inte lyckas jämt.

4 kommentarer:

Eirik @ Basunen sa...

Fick precis nyhetsbrev från Ølbutikken.....gissa vad som släpps på onsdag... ATTANS ATT JAG INTE ÄR DÄR!!

Gyllenbock sa...

Såg det, ja jävlar! 4 flaskor per person är max man får köpa, undrar hur det skulle funka om man går ut och tar på sig en mask?

Eirik @ Basunen sa...

Annars är det bara att haffa någon som råkar gå förbi :D

Gyllenbock sa...

Jo, det är också en variant. Be någon att langa helt enkelt. :)