tisdag 8 juni 2010

Sparrisöl och sparris.

Sparris är onekligen en klassiker på våren, väldigt gott att tugga på. För några veckor sedan gick det att köpa Herslev Sparrisöl (det finns i skrivande stund en del flaskor kvar på tre Systembolag) från danska Herslev Bryghus. Jag tvekade om jag skulle slå till men till slut köpte jag en flaska. Till den serverades förstås lite tilltugg i form av sparris och bacon. Frågan är hur den kombinationen smakade?



Ölets utseende var väldigt grumligt med ett medelstort vitt skum. Det var lite lätt skumt att dofta på en öl som doftade sparris (tänk sparris på burk). Förutom sparris fanns där spår av jäst, lite banan och malt. Det hela påminde väldigt mycket om en veteöl förutom den extra knorren med sparris. Smakade förstås också sparris, banan, vete och jäst. Kroppen var lätt. En märklig öl som varken var direkt äcklig (nja) eller god. Passade bra till tilltugget men frågan är hur det hade smakat i ensam majestät? Kommer inte att dricka igen. Mycket sparris blev det.

Betyg: 2.6/5

Är det någon annan som vågat prova sparrisölet?

5 kommentarer:

hirigalzkar sa...

Hehe, sparris är ju jättegott men sparrisöl lockar faktiskt inte så jättemycket. Har inte vågat prova. :-)

fajanen sa...

Samma här. Har inte heller provat den. Kommer nog inte att göra det heller.

JoeG sa...

Tyckte att den funkade OK med mat. Vill inte klaga :)

Fredrik sa...

Jag har jobbat med den i flera år på Gastro och tycker att det är en kul öl, framförallt att servera som alternativ till allt vin på vår meny. Men det är ingen öl jag bara dricker rätt upp och ner.

Gyllenbock sa...

hirigalzkar, fajanen: det finns några flaskor kvar....:)

JoeG: visst gick den att dricka men inte alltför kul tyckte jag, för mycket smak av "burk-sparris".

Fredrik: vad säger gästerna om smaken? Blir de chockade?