torsdag 17 juni 2010

En miss och en märklig

Var hemma hos herr Silenzi igår för att titta på kvällsmatchen i fotbolls-vm. Uruguay spelade verkligen bra medan Bafana Bafana hade inte mycket att komma med. Vi passade på att grilla lammfärsbiffar smaksatta med bland annat spiskummin, vitlök och mynta. Kan säga att de blev goda att ha i pitabröd men nästa gång vill jag ha lite mer "hetta", kanske lite chili? Det är bara att testa sig fram som man säger.

Silenzi hade av misstag köpt en flaska alkoholfri Weihenstephaner Hefeweissbier Alkoholfrei, ärligt talat visste jag inte ens att den fanns på Systembolaget. Hade aldrig tidigare provat en alkoholfri veteöl så varför inte?



Utseendemässigt var ölet väldigt likt vanliga Weihenstephaner. Doften påminde också om veteöl med de karaktäristiska inslagen av citrus, banan samt kryddor. Om än lite svagare. Precis som väntat orkade inte smaken riktigt matcha en "riktig" veteöl, ölet var helt klart tunnare och inte lika smakrikt dock långtifrån en katastrof. En rätt bra alkoholfri öl tycker jag, den klart bästa jag druckit. Hade en del karaktär trots allt.

2,5/5

Nästa öl var en flaska Harveys Imperial Stout, anno 2003.



Kolsvart med ett minimalt skum. Det visade sig vara en märklig öl, min första kommentar vad gäller smaken var romrussin. Vidare fanns där inslag av rödvin, vinäger, kaffe, lakrits, körsbär, soja, sirap och en del choklad. De rostade tonerna som jag hade förväntat skulle finnas var väldigt nertonade. En märklig öl som var på 9% men ändå kändes rätt tunn, ja nästan lite livlös på något sätt. Ett glas på 15 cl räckte länge, nästan så att det var för mycket. När vätskan stått och blivit varmare blev ölet rätt syrligt och salt. Gick att dricka men ingen direkt höjdare.

2.8/5

2 kommentarer:

hirigalzkar sa...

Tur att Diego Forlan frälser en med sitt fantastiska fotbollsspel när ölen svíker ;-)

Den där Harveys är en rätt obehaglig historia...

Gyllenbock sa...

Diego trodde jag hade gjort sitt bästa på fotbollsplanen men karln är ju fortfarande väldigt, väldigt bra. Uruguay överraskar, kul att titta på dem.