lördag 19 juni 2010

Dagen till ära



Nu är jag långt ifrån en fanatisk rojalist, däremot gillar jag äldre kungahistoria. Inget konstigt med det med tanke på att de äldre tidernas kungar så starkt präglade vårt lands historia. Idag är det visst ett stort bröllop inne i stan, ja jag kunde inte låta bli att passa på att prova Nils Oscar Wedding Beer, det ölet säljs enkom på Glenfiddich Warehouse i Gamla stan. Ölet hade sålt väldigt bra enligt han som serverade mig. Frågan är hur ölet smakade? Kan ju även vara läge att säga grattis till Victoria och Daniel.



Färgen var brunröd med ett stort och inbjudande skum. Doften var inte alltför mäktig på något sätt, mycket malt och en hel del karamell, gräs och lätt rostade toner. Smaken var inte heller den något utöver det vanliga, rostade toner, malt. Tyckte mig ana svaga aningar av humle men det var verkligen inte mycket. Kroppen var lätt, vätskan torr och halten kolsyra kring medel. Ingen märkvärdig öl men drickbar och inget som spottades ut i alla fall.

2.8/5

Nä, senare idag blir det jobb och fotbolls-VM, bröllopet överlåter jag åt andra att hålla koll på.

3 kommentarer:

Johan sa...

Lite jobb, mycket fotbolls-VM och några öl är min plan för dagen också. Bröllopet kan alla gamla tanter få ägna sig åt :)

Visst var väl deras wedding beer en variant på kalasölen?

dqrull sa...

Kan inte wedding beer kanske vara en sneak på deras kommande brown ale?

Gyllenbock sa...

Johan: japp, det är en variant av kalasölet.

dqrull: blir intressant att se om så är fallet.