fredag 26 februari 2010

Ajabaja, inte fira på isen!

De kanadensiska hockeydamerna vann OS-guld på hemmaplan igår, något som förstås firades ordentligt.

Efter att publiken lämnat arenan drack spelarna öl och champagne inne på isen, något som de senare blev tvugna att be om ursäkt för. Illa var det också att en av spelarna som drack var 18 år, dvs underårig i delstaten British Columbia. Hmmm, ja det var nog den första 18-åringen i världshistorien som drack alkohol, usch då!

Ibland är det allt lite lustigt med denna alkoholhysteri som tycks råda lite överallt. Då syftar jag förstås på alla som är politiskt korrekta. Någon som minns Peter Åslin i hockey-vm 1993 i München? Han skadade sig och kunde inte spela något mer i den turneringen. Som tröst begav han sig ut och smakade tysk öl, jag förstår honom, jag hade gjort detsamma. München är en trevlig stad. Som straff för sin runda skickades den gode herr Åslin omedelbart hem.

5 kommentarer:

Fredrik sa...

Dom är gamla nog att vara os medaljörer men en öl får man inte dricka. Alkohol = FULT! Ibland blir man bara så trött.

Henke1978 sa...

Spontant kan jag tycka att ölpimplande inte hör hemma inne på isen i arenan, men eftersom det skedde efter att arenan tömts på folk kan jag inte förstå upprördheten. Skillnad om tjejerna börjat hårdkröka i direktsänd tv och med 15000 på läktarna.

Henke1978 sa...

Och vad gäller åldersgränsen kan man ju inte annat än småle åt det.

dempa sa...

du får köra bil vid 16 års ålder i vissa delstater, men inte smaka på en öl förrns du är fem år äldre. sjukt var ordet.

Anonym sa...

Intressant är ju att Kanada har olika åldersgränser, både 18 och 19 beroende på provins. Personen fyllde dessutom 19 om en månad. Nåja - rörigt verkar det i alla fall...