tisdag 5 maj 2009

Fuller's India Pale Ale

Till aftonens helengelska semifinal i Champions League hällde jag upp en Fuller's India Pale Ale. Tyvärr ligger Comhem nere i Stockholmsområdet så det blir inget tv-tittande. Nåväl, då är det bara att med full kraft koncentrera sig på ölet. Som vanligt ligger jag lite efter, håller fortfarande på att dricka nyheter från april, några majnyheter har jag ännu inte köpt.



Det slog mig att jag numera väldigt sällan dricker öl från Storbritannien, ja jag har aldrig varit någon större anglofil. Lite "kul" är faktumet att jag tex aldrig besökt London, vet inte riktigt varför men det har inte blivit av. Nån gång måste jag nog ändå åka dit, Imperial War Museum vill jag gärna besöka. Nog med svammel, tillbaka till IPA:n.

Fuller's IPA har en brun/orange-färg, skummet lägger sig ganska snabbt. Doftar humle, frukt (apelsin kanske) samt lite bröd. Inte så tokigt, men lite svag är doften tycker jag allt.

Även smaken är lite svag, visst finns där kolatoner, humle och en fruktighet med söta inslag men sådär enormt spännande är det icke. Beskan är rätt bra, eftersmaken försvinner tämligen fort.

Engelsk IPA är inte samma sak som amerikansk IPA, det är jag mycket medveten om men lite besviken blev jag allt. Jag vill inte säga att ölet kändes vattnigt men lite avslaget på något sätt. Dessutom fanns där en lite märklig smak av metall. Drickbart men jag känner inte att jag måste springa benen av mig för att skaffa en till flaska. Mera humle hade inte varit helt tokigt tycker jag.

3/5

Istället för fotbollen skall jag nu ta och titta på "Den siste kejsaren", verkligen ett mästerverk. Kinesisk öl däremot är inte något man kan kalla för mästerverk, men det är förstås en annan historia.

7 kommentarer:

Ottes sa...

Har för mig att du skrev att du ransonerar ditt öldrickande till helgerna och bara i undantagsfall "smakar" i veckorna? Börjar moralen tunnas ur eller försöker du bara komma i fatt nyhetsfloran? Hur rimmar detta med förberedelserna inför maran?

Själv älskar jag brittisk ale och det gör inget om beskan hålls nere. Ruddles County, Abbot Ale, Fullers (men har dom inte börjat tappa lite?), S.t Peters (inte den glutenfria), Old Luxters Barn Ale, Batemans, Hobgoblin, etc etc...

Gyllenbock sa...

Var ledig igår och idag så då var det läge att passa på. Normalt dricker jag ej öl på arbetsdagar men det beror främst på att jag nästan alltid jobbar kvällspass.

Maran, ja du. Inga kommentarer. :) Bara jag slår fettisov så är jag nöjd.

fajanen sa...

Märkte också av comhems strul. Men fick igång bilden runt 21.15. Då stod det redan 2-0 till Man U. Blev till slut 3-1 för mitt Man U. Jippi. Håller med om ölen. Tyckte inte den var något vidare. Annars brukar jag gilla Fullers.

dempa sa...

känns inte som någon jätterolig öl. deras esb är ju riktigt bra annars!
trist att matchen var slut redan efter 11 minuter, man hade ju hoppats på lite spänning iaf..

Gyllenbock sa...

Fajanen: nu blir det en spännande final med United och Barca, verkligen otroligt att Barca lyckades gå vidare ikväll. Chelsea var nog värda att gå till finalen, men Barca är Barca. Det finns en del talang i det laget. :)

Dempa: ESB är stabil, IPA:n var drickbar men lite småtrist. Amerikansk IPA skall det vara.

Jonte klar för Lule nu, härligt!

Jonte sa...

Tycker faktiskt att den är helt ok. Dock hade inte mer humle skadat. Gillar Fuller´s fruktiga, lite marmeladiga hussmak. Favoriterna från Fuller´s förblir dock ESB och London Porter.

Anonym sa...

Jag är ingen kännare av öl, men jag slår dig i antal londonvistelser, 1-0. Skåll!
Annars ligger jag i lä ligger när det gäller att springa med ben och knä.
Ska försöka se dig kuta denna gång och kanske bjuda på malt..nej!, inte när du är på språng. Det får bli en annan gång.

/ Apan - som stått i kö i London