fredag 10 augusti 2012

Rattle N Hum, New York

Rattle N Hum är ett ställe som jag hade hög prioritet på att besöka under den korta vistelsen i New York häromveckan. Baren ligger i närheten av The Ginger Man i Midtown Manhattan.

Under besöket var det Great Divide Takeover, passade förstås på att prova några nya öl från det fina bryggeriet. Denver Pale Ale, Claymore Scotch Ale samt Samurai. Av dessa tyckte jag mest om Claymore Scotch Ale, de andra två var rätt intetsägande enligt min mening. Provade även ett par gamla godingar som fanns på fat, Hercules DIPA och Yeti Imperial Stout. Särskilt förstnämnda är ju en helt makalös manick, ack så god öl!

Precis som på The Ginger Man gick det fint att beställa flights, 4 öl för 10 USD. Det vara bara att välja fritt från de olika fatölen. (runt 40 olika hade de). Jag beställde två stycken brickor. Six Point Otis och Flying Dog In de Wildeman Farmhouse IPA tyckte jag tillhörde toppen av de beställda ölen.

Mer eller mindre fullsatt var det en tisdagkväll i juli, skönt ställe med en trevlig atmosfär. Tvingades jag välja mellan The Ginger Man och Rattle N Hum skulle jag nog trots allt ranka Ginger Man aningen högre, mycket tackvare att det var svalare hos dem (effektiv AC kan man lugnt säga), dessutom ett större utbud av öl vilket förstås alltid är ett plus, särskilt då det handlar om väldigt bra öl i de flesta fallen.

Åh, jag vill tillbaka och botanisera mer seriöst bland ölen hos både The Ginger Man och Rattle N Hum.

3 kommentarer:

Weine sa...

Intressant. De två ggr jag varit i NYC har Rattle N Hum haft bättre fatölslista än Ginger Man. Rattle kan dock bli lite stökigt speciellt senare under helgerna.

Gyllenbock sa...

Ungefär 70-40 var det i antalet fatöl med Ginger Man först. Kvalitetsmässigt var det oavgjort enligt min bedömning. Rattle kändes aningen hippare och ungdomligare, Ginger Man var lite lugnare tyckte jag. De bägge ställena besöktes på en måndag respektive tisdag. Skulle gärna vara där på en helg för att bedöma läget så att säga.

Fredrik sa...

Detta var det enda stället jag besökte två gånger när jag var i NY, galet bra utbud.