söndag 12 augusti 2012

Heartland Brewery, New York

Ett ställe som låg nära hotellet och passerades några gånger i New York var Heartland Brewery and Chophouse - 43rd St, varför inte ta en titt på insidan blev min naturliga tanke? Sagt och gjort blev det ett kortare besök under den sista kvällen i New York. Anledningen till att besöket blev kort var att det redan var kvällens sista beställning då vi klampade in, trots det lyckades jag beställa en flight med åtta olika egna öl från Heartland. 13.95 USD kostade brickan, ölen var på ungefär 15 cl.

Som vanligt då bryggeripubar besökes (fast de bryggde inte på plats) höll ölen blandad kvalitet. Några av dem, Heartland Indian River Light och Heartland Harvest Wheat var direkt tråkiga då de inte smakade mycket. Många av de andra ölen var neutrala och drickbara men inget särskilt.

Ställets ära räddades föga förvånande av Heartland India Pale Ale vilket var en hygglig IPA med en del citrus, grape och gräs. Godaste ölet var Heartland Farmer Jons Oatmeal Stout. Inte så rostad men däremot choklad och kaffe. Krämig munkänsla. Skulle med all sannolikhet passat bra till en bit chokladkaka eller något dylikt.

Vet inte riktigt vad jag skall tycka om stället, servicen var inte direkt vänlig utan stressad och lätt "burdus". Trots det blev jag kallad "buddy". Då var tanken: "jaja, du ska få dricks men min kompis det är du inte!"

Är man i närheten kan det vara värt ett besök, men har man ont om tid bör krutet läggas på andra ställen i New York.

Senare på kvällen, eller natt var det redan fick själen tröst med att förmodligen fått uppleva den godaste Black IPA:n hittills, Firestone Walker Wookey Jack Black Rye IPA. Verkligen en skön pjäs med en fin balaserad humlighet. Fanns även en touch av rök. Inte extrem men väldigt njutbar, toppenöl!

Inga kommentarer: