lördag 16 april 2011

Gårdagens inköp.

För omväxlingens skulle skedde inte gårdagens ölinköp på Systembolaget, men däremot på Kihoskh och Ølbutikken, bägge belägna i Köpenhamn för den som mot förmodan inte visste det.

Kihoskh var det andra gången jag besökte, det är verkligen en spektakulär kiosk med en massa intressant öl. De flesta ölen är billigare än "inne i stan". Kihoskh ligger ungefär femton minuter en kvart från centralstationen så inget att bråka om, om man nu inte råkar vara en amerikan. Vid dörröppningen möts man tex av dessa:Ølbutikken är alltid Ølbutikken men nog var det glesare på hyllorna än normalt, inte så konstigt med tanke på att de öppnar i en ny större lokal fredag 29/4.Det är inte lätt att bestämma sig för vad man ska köpa, men jag var inne på att köpa en del från Mikkeller som jag ej druckit tidigare, dessa rackare blev det:Alla ölen som köptes igår:Idag kommer mysiga Barley Wine att besökas, ett besök även där hör till då man är i Köben. Men först blir det Mikkeller Bar, klockan 12 öppnar de, Single Hop Event idag.

Blir nog en minnesvärd lördag detta, mer om gårdagen i ett senare inlägg.

9 kommentarer:

Weine sa...

Det är alltid roligt att komma ner till denna staden. Brukar komma iväg 2-3 ggr per år, vi har ju lite kortare än er 08:or. Nästa planerade tur är i maj/juni då Blåbär släpps.

Skulle vara kul att gå på Mikkellers singel hop-event.

Bor ni alltid i samma rum? Noterade att rubrikbilden och de nya bilderna i inlägget är tagna vid samma fönster?!

Gyllenbock sa...

Verkligen en härlig stad detta. Hehe, misstänkte att någon skulle reagera över fotots bakgrund. Det har slumpat sig som så att det varje gång blivit samma sida, men på olika våningar. Tror att nuvarande rum är ett par våningar längre ner än rubrikbilden.

Baggen sa...

Ska ner till Köpenhamn den 30/4 dvs dagen efter deras invigning i den nya lokalen. Hoppas att det kommer att finnas lite mums där då. Sedan blir det ytterligare ett besök första helgen i juni. Köpenhamn är verkligen en trivsam stad.

Stouter sa...

Missade jag dig, eller vet jag inte hur du ser ut och var ovänligt ohövdlig? Det var iallafall ett awesome event :)

Gyllenbock sa...

Baggen: låter fint med dina två kommande besök, Köpenhamn är verkligen en härlig stad.

Stouter: jag tror bestämt att ni satt bredvid oss, tyckte mig känna igen dig/er men blyg som jag är vågade jag ej presentera mig. Men visst var Mikkeller Vesterbro Cassis Lambic god?

Anonym sa...

Spontanframboosen är grym!

Danne sa...

Perfekt timing på ett foto från kiosken, min bror ska nämligen ner till köpen över påsk så då måste han handla lite gott åt mig...

Speedway är självskriven, sen blir det nog Bierwerk och kanske nån evil twin då jag bara drucikt soft dookie som jag gillade!

fajanen sa...

Ser ut att vara en hel del trevliga öl du fått tag på. Själv ska jag ned till köpenhamns ölfestival i slutet på maj. Då blir det handla av på butikken. Åker tåg hem.

Gyllenbock sa...

Anonym: har du smakat kriken?

Danne: 150 DKK för Speedway vilket får anses vara ett bra pris.

Fajanen: härligt! jag vill ner igen mycket snart igen!