tisdag 5 april 2011

Ett par från Slottskällans, Pale Ale och Blåkulla.

Häromveckan fick jag nys om att Slottskällans Pale Ale ska bort från Systembolagets hyllor, såg att det fanns några flaskor kvar i den trevliga butiken på Norra Stationsgatan i Stockholm så det var bara att bege sig dit och köpa ett par flaskor. I skrivande stund finns det 10 flaskor kvar i Stockholm. Är osäker på om jag tidigare druckit ölet så det var en av anledningarna till att det blev ett köp.Tyvärr visade sig ölet vara åt det trötta hållet, bäst före var vecka 48 år 10 så det var inte så konstigt att ölet inte längre var på topp. Lätt syrlig med bröd och svaga toner av frukt. Även en lätt gräsighet. Kort eftersmak, ja det hände inte så mycket med detta öl.

2.6/5Slottskällans Blåkulla Påsköl Ekologisk var påtagligt maltig, så mycket humle kände jag inte. Bröd, nötter och lite gräs, lätt beska med en lätt kropp. Inte så mycket kolsyra. Slank ner men inte sådär alltför spännande öl om jag ska vara ärlig. Kändes som ett neutralt matöl.

2.9/5

Jag vet inte riktigt, men ekologiska öl har jag ännu inte hittat några av som verkligen är rejält smakrika och dundergoda. Finns det några sådana månne?

4 kommentarer:

bark sa...

Tja, de från Cantillon brukar ju vara bra. Minns också Ocean Eko Pale Ale och Kaltenberg Organic som bra öl.

Det ekologiska sortimentet har faktiskt blivit bättre under senaste åren, men det finns fortfarande en del bottennapp.

Markus sa...

Gartett Oliver (Brooklyn Brewery) har sagt att det var extremt svårt att odla några mängder humle utan bekämpningsmedel. I varjefall inte med bibehållen kvalite´. Det skulle kunna förklara bristen på bar ekologiska öl; det är dyrt och svårt att hitta vettig humle helt enkelt.

/Markus

fajanen sa...

Håller helt med om att det är väldigt svårt att hitta goda ekologiska öl. Jag har ganska svårt för dem. Cantillon är undantaget.

Johan sa...

Schneider Weisse Tap 4 som kom för en vecka sen är ju också ekologisk och den är det väl inget fel på :)

Kan hålla med om att Blåkulla kan bli lite trist på egen hand, men den är riktigt fin till rätt mat. Pale Ale är mycket bättre när den är färskare (jag har också druckit gammal sådan).