torsdag 14 april 2011

Äntligen dags!

Imorgon är det äntligen dags att återigen flyga ner till Köpenhamn. Alldeles för länge sedan det senaste besöket som var i maj 2010. I en rumsren värld borde Köben besökas minst två gånger per år ty det är en underbar stad ölmässigt, kanske även annars också men det vet jag ingenting om. Ströget, vad är det?

De senaste veckorna har jag mer eller mindre varje dag tittat på internet vad de olika barerna och ölaffärerna serverar eller har på sina hyllor, laddad till max är jag. Inköpslistan innehåller just nu runt 40 öl, hälften måste förstås bort med tanke på att det inte går att flyga hem med hur mycket som helst.

Som lite bonus denna helg kör Mikkeller Bar en Single Hop Event. Hela 19 olika single hop öl kommer att serveras lördag och söndag, vissa med humlesorter som är mer eller mindre helt okända för mig. Alla 19 kommer förstås inte att hinnas med men några lär det bli. Undrar om det också blir till att köpa in en flaska Nøgne Ø Dark Horizon First Edition igen? I maj förra året var det en himmelsk upplevelse att dricka det ölet.Det är verkligen fascinerande hur man kan bli så besatt av någonting, hade jag för inte så många år sedan fått åka framåt i tiden och sett hur jag utvecklats till en tvättäkta ölnörd hade jag inte annat gjort än garvat gott åt det, det gör jag även imorgon och på lördag hoppas jag. Vilken helg det kommer att bli!

3 kommentarer:

Anonym sa...

En får till att gratulera. Ska försöka komma iväg till hösten. Men då får det bli med bil så man kan lasta ordentligt, Och säga till frugan att man ser fram emot att besöka konstmuseet i köpenhamn.
Har själv funderat över mitt sjukliga ölintresse, man kommer på sig själv med att utan omsvep övertala sig själv att 400kr för en öl är väl inget att tveka om. Ja ja då är det väl bara invänta morgondagen så man får sätta sprätt på lite mer stålingar. // David

Fredrik sa...

Då kanske vi syns på Mikkeller bar på lördag, vilken tid tänkte ni vara där?

mvh Fredrik

Gyllenbock sa...

David: jag skulle gärna åka på bilsemester i Europa, ja i ölets tecken. Ner till Bamberg, sedan Beneluxländerna för att avsluta med Danmark.

Fredrik: kul, ja det lär vi göra. Vet inte exakt när vi kommer att vara där men ja, kring 14 kanske. Vi får se.