torsdag 20 maj 2010

Några öl med Eddan

Eddan kom på besök igår, alltså var det ganska logiskt att slå sig ner och dricka några öl. Följande intogs:



Hantverksbryggeriets Bonden var en överraskande stabil "lågprocentare", inte alls så brödig som de brukar vara utan denna var klart drickbar. Visst tappade den lite av stinget på slutet men var ändå ganska smakrik. Lite citrus, gräs och örter. Passade bra till pastasalladen som intogs.

2,9/5

Nästa öl var Mikkellers 1000 IBU, en öl som vi bägge var rejält nyfikna på.



Doften var inte så stor som jag hade trott, humle, grape, karamell, malt, kåda och något som påminde om "nykluven brasved". Smaken var väldigt bitter men inte bara bitter. Grape, lite apelsin, en viss sötma, "trä". Inte så skoj öl som förväntat, något endimensionell. Överraskande lättdrucken vill jag påstå. Nåväl.

3,4/5



Kanske är mina smaklökar helt borta eller så är jag bara allmänt bortskämd men inte var AleSmith IPA alls lika god som första gången som jag drack den. Mycket humle förstås, det mest udda jag tyckte mig känna i smaken var en lätt ton av lakrits. Jaja, det är det där med smaklökarna. Något som inte har med innehållet att göra är texten på flaskan, är det bara jag som irriteras över jänkarnas eviga användande av ordet "awesome"? Engelskan som är så berikad med ord och så är det typ det enda ordet folk använder. Märkligt! (perfekt, då fick jag även det sagt, snacka om bra start på morgonen)

Som avslutning blev det Hantverksbryggeriets prestigeprodukt, nämligen Baronen. Årgång 2007.



Malt, malt, malt! Ja det var mycket malt kan man lugnt säga. Både i smaken och doften. Doften innehöll även sirap, torkade mörka bär, russin samt karamell. Smaken var söt men inte sliskig, klibbig och tjock munkänsla. Eftersmaken var lång och innehöll en del alkohol. (styrkan låg på stabila 11,3%)En bra balanserad svensk barley wine, ja en stabil öl på det stora hela. Kul!

3,8/5

5 kommentarer:

Eddan sa...

"Grymt" skriven text! ;-)
Nä men allvarligt talat så var nog Baronen kvällens behållning. Malt var ordet.

Gyllenbock sa...

Verkligen grymt! :)

Ja, Baronen var stabil även om det finns godare öl i den stilen.

Johan sa...

Var det den Baronen jag fixade åt dig? :)

Jag smakade en skvätt AleSmith IPA på krogen för någon månad sen och jag har för mig att jag också kände av en lätt lakritston. Tänkte dricka min flaska från systemet i nästa vecka, får se om det är nån lakrits i den.

Anonym sa...

Håller med om 1000IBU. Den var inte så urspårad som man trodde på förhand. Ganska balanserad faktsikt. Fast jag gillade den.

Gyllenbock sa...

Johan: japp, det var den flaskan. :) Vi får se om även du hittar lite lakrits i AleSmith, ibland tvivlar jag på mina smaklökar.

hirigalzkar: klart drickbar men jag hade hoppats på lite mer, inte riktigt värd sitt pris tycker jag.