söndag 2 maj 2010

Mora nja, Dugges ok.

Har fortsatt att botanisera bland folkölens förlovade land. Mora Guldpilsner, kan det vara något?



Svaret är ett nja. Doftade lite frukt, hö och bröd. Smaken var inte helt oväntat tunn, kroppen lätt. Smör, låg bitterhet. Drickbar men inte direkt skoj. Förde inga anteckningar och minns inte mycket av smaken, det brukar innebära att ölet inte var särdeles.

2,3

Dugges Brandmästare Andréns Törstsläckare har jag hört en del gott om, och kikar man på Ratebeer från den stabila betyg med tanke på den låga alkoholhalten på 2,8%.



Noterbart till en början var att skummet var litet och tunnt, försvann dessutom snabbt.

Doften var överraskande fruktig och trevlig, humle, citrus, grape och lite gräs även här. Smaken var ok men sämre än doften. Bröd, svaga toner av såpa samt rök. Förutom det även en del frukt, särskilt citrus. Hyfsad bitterhet även om den dog ut rätt snabbt, eftersmaken var inte lång. Kroppen var lätt men ölet kändes inte direkt tunt, mycket kolsyra. Helt klart den bästa lågprocentbiran jag druckit även om den inte på något sätt var fantastisk. Jag betygsätter ju inte efter ölstil utan allmänt om vad jag tycker om smaken. Hade jag betygsatt efter ölstil hade Brandmästaren säkert varit världsetta i sin genre.

2,9/5

Imorgon släpps nyheter på Bolaget, missa in det.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Får ta och dricka om Brandmästarens. Kommer inte ihåg den som särskilt bra.

Bonden, som jag så att du också köpte, gillade jag dock jättemycket.

Fredrik sa...

Kul att du testar lite svagare öl och jämför dom. Tror inte jag testat ölen ifån Mora vart köpte du den???

Gyllenbock sa...

hirigalzkar: ibland är det fint att testa en öl på nytt. Ska bli intressant att testa Bonden.

Fredrik: jag köpte den på Cajsa Warg i Stockholm, fanns en del på hyllan. Ska jag köpa en flaska åt dig och ta med till Köpenhamn?